- Drømte om dette som ung

Liverpool frykter ingen av de store lagene i Champions League, mener Joe Allen. Han gleder seg bare til å komme i gang med spill på øverste nivå.

– Det er grunnen til at man jobber hardt hver eneste dag. Man strever for å komme dit. Jeg kan nesten ikke vente. Det var noe man hele tiden drømte om som ung fotballspiller, sier han, ifølge Daily Mail.

2. plass i Premier League belønnes med en billett som går rett til gruppespillet i den gjeve turneringen. Allen, som kom til de røde fra Swansea, har aldri spilt Champions League-fotball tidligere og smiler derfor ofte når han tenker på hva som venter til høsten.

– At vi er i Champions League neste sesong, er en av de store grunnene til å feire. Som spiller setter man seg flere mål, og ett av dem er å spille Champions League-fotball. Og jeg klarer ikke å vente. Jeg er sikker på at supporterne føler det på samme måte, forteller han.

– Trygge hjemme og borte

Midtbanespilleren sammenlikner de to siste sesongene med hverandre, og han mener særlig én ting har snudd veldig etter årets jubelsesong.

– I fjor var resultatene mot de store lagene litt skuffende, men denne sesongen følte vi oss trygge nok til å vinne både hjemme og borte, og det er en av de største forskjellene dette året.

Les også: Disse kan Liverpool møte i Champions League

Fremover på banen stoppet Liverpool på elleville 101 nettkjenninger i Premier League denne sesongen, noe som er mest for Merseyside-laget på 118 år.

– Det er et tydelig tegn på hvor langt vi har kommet som en klubb, sier Allen.

– Statistikken vår her på Anfield vil også spille en stor rolle. Vi ser frem til neste år, og uansett om det er i ligaen, Champions League eller cupen, vil dette helt klart være et vanskelig sted for motstandere å komme.

– Vi har troen nå

Han tror ingen før sesongen ville klart å tippe hvor langt Liverpool skulle komme og hvor mye laget har utviklet seg.

– Det er faktisk en liten skuffelse av å ikke vinne når man er så nærme, men vi har fortsatt mye å juble for. Jeg tror det bare viser at vi har troen nå.

Allen sier ingen i rødt hadde nølt et eneste sekund med å ta imot et tilbud om 2. plass før sesongstarten i august i fjor, men sier at de har lært veldig mye mens laget har utviklet seg denne sesongen.

– Vi har innsett hvor gode vi er som et lag og hvor gode spillerne er. Men nå kan vi ikke gå i fella og bli tilfreds med tingenes tilstand. Vi skal helle bruke dette som motivasjon til neste sesong, forklarer han.