- Emre var god som midtstopper

Brendan Rodgers brukte deler av sin pressekonferanse i dag til å skryte av Emre Cans innhopp mot Burnley. Manageren slo fast at tyskeren liker seg best i en defensiv rolle.

20 år gamle Can spilte andre omgang på Turf Moor i går, etter at han ble byttet inn for Kolo Toure i pausen. Dette var bare hans tiende kamp for Liverpool etter overgangen fra Bayer Leverkusen i sommer. I de ni foregående kampene har han spilt på midtbanen, men denne gangen gikk han inn i forsvarsrekka som en direkte erstatter for Toure.

- Emre spilte midtstopper i en av kampene hvor jeg så ham spille i fjor. Han spilte den gangen i en 4-2-3-1 formasjon.

- Emre har en stor fremtid her. Han har bare slitt litt med å komme i gang etter sommerens overgang, fordi han har slitt med skader og har har brukt tid på å komme i form. Han har slitt med et ankelproblem, og har stått over flere treninger, så han har vært inn og ut av laget.

- Han er meget atletisk, og du kunne se hvor sterk han var ute på banen mot Burnley. Han er en strålende fotballspiller, og en veldig, veldig ung spiller som er i ferd med å finne seg tilrette i engelsk fotball.

- Han foretrekker å spille i en mer defensiv rolle, selv om jeg har benyttet ham i offensive roller også fordi han har flere strenger å spille på. Men dersom du spør ham, så vil han svare at han liker en defensiv rolle hvor han kan styre spillet i tillegg til at han får brukt sin sterke fysikk i dueller.

- Jeg syntes han var strålende da han kom inn mot Burnley. Vi måtte bygge opp spillet vårt med ballen bedre. Vi var ikke gode nok med ballen i laget, og vi mistet den for lett. Dermed fikk vi ikke muligheter til å komme i gode posisjoner på banen, hvor vi kunne holde på ballen.

- Emre gav oss den tryggheten med ball som vi manglet i første omgang, og også fysikken vi måtte ha når vi ikke hadde ballen.

- Han er en spiller som kan spille i flere posisjoner, og spille bra i dem alle. Han er en spiller som vil bli viktigere og viktigere for laget jo lenger ut i sesongen vi kommer.

Hvem håper du spiller i forsvarsrekka mot Swansea av Kolo Toure og Emre Can? Avgi stemme i Kop Vote.