- En av de beste redningene jeg har sett

Rickie Lambert ble meget imponert over den matchvinnende redningen som Simon Mignolet hadde i sluttminuttene mot Southampton.

Liverpools belgiske keeper gjorde en fantastisk refleksredning da han slo Morgan Schneiderlins harde skudd i tverrliggeren, og forhindret scoret bare minutter før slutt på Anfield.

- Det var en av de beste redningene jeg har sett, sier Lambert til Liverpool Echo.

- Simon reddet med fingertuppene. Det så ut som det definitivt ville bli mål, men han klarte å få fingrene på ballen og dytte den oppover slik at den traff undersiden av tverrliggeren. Det er øyeblikk som dette som utgjør en stor forskjell på sluttresultatet.

Lambert tror at seieren i serieåpningen vil roe nervene til Liverpool-mannskapet, og at de røde snart vil finne flyten som manglet i spillet mot Southampton.

- Jeg syntes ikke vi spilte dårlig, men spillet fløt ikke like bra som jeg vet det kan gjøre, og som alle andre vet at Liverpool kan spille.

- Glimtvis var vi bra. Det første målet var utmerket. En flott pasning av Jordan, og en god avslutning.

- Etter en del press fra Southampton synes jeg vi avsluttet sterkt. Det var en veldig hard kamp. Southampton gjorde det veldig bra, så dette var tre gode poeng for oss.

- Dette var selvsagt sesongens første kamp, og vi ville aldri ha den samme flyten i spillet som mot slutten av fjorårssesongen, men det vil komme. I den første kampen er alle spente, alle er nervøse, og alle er desperate etter å vinne, og du er litt usikker på hvordan du kommer til å spille. Du er ikke like skarp da som du ønsker å være.

- Jo raskere vi kunne få den første seieren, jo bedre. Det roer nervene, og hjelper deg å finne rytmen litt enklere og litt raskere. Det viktigste er at vi tok vår første seier. Det er et godt utgangspunkt foran neste kamp. Vi har noen tøffe kamper foran oss nå.

Selv fikk Lambert stående applaus fra begge lags supportere da han entret banen til sin Liverpool-debut med et kvarter igjen å spille.

- Det betydde mye. Det var selvsagt spesielt å høre navnet ditt bli sunget av Liverpool-fansen. Det var en drøm som gikk i oppfyllelse. Men det var spesielt gjort av Southampton-fansen også. De viste meg stor respekt, noe jeg setter stor pris på. Jeg forsøkte å vise dem respekt også, da jeg forlot banen. Jeg har stor respekt for Southampton, og ikke minst deres fans.