- En av de tre beste spillerne i verden

Sebastian Coates vet at Raheem Sterling og Daniel Sturridge vil bli en trussel for Uruguay, men Luis Suarez er likevel den beste av de tre. Synes landsmannen er en av de tre beste spillerne i verden.

Uruguay tapte mot Costa Rica. Motstanderen ble ansett som den svakeste i gruppen. Nå må Uruguay kanskje slå både England og Italia for å gå videre.

- Vi har en meget vanskelig gruppe, men historisk sett liker vi å møte lag som angriper, åpner seg opp og tillater at vi kontrer, uttaler Sebastian Coates til The Guardian.

- Vi er farligere nå enn noen gang ettersom vi har to eller tre av de beste spissene. De kan utnytte rom. Det kan hjelpe. England vil forsøke å vinne kampen, men Italia vil kanskje være mer defensive.

Coates mener at England har fordel av å ha flere Liverpool-spillere i troppen.

- Noe ganger hjelper det å ha spillere som spiller sammen på klubblaget. England kan stille opp som Liverpool. La oss håper at det ikke gir resultater. Sterling er meget rask. Han kan utfordre på utsiden av forsvarerne og får ting til å skje. Han er ute etter å slå innlegg.

- Sturridge er lik Luis Suarez. Han er hele tiden uten etter å score, alltid forsøker å tvinge frem og feil og utnytte det. Han har mange tekniske ferdigheter, og er vanskelig å stoppe en mot en.

- De har to av de tre, men forhåpentligvis har vi den beste av de tre. Suarez gir aldri opp å løpe etter ballen. Han jager alt. Det spiller ingen rolle om laget vinner eller taper. Han ønsker hele tiden mer. Han har virkelig eksploder t i år, men han har bestandig scoret mange mål – for eksempel i Ajax. Det var synd med skade, men han har jobbet hardt for å bli frisk. Etter min mening er han en av de tre beste spillerne i verden.

- Vi i Uruguay-troppen har sett videoer og vi begynte å studere alle våre motstandere for lenge siden, så det er ikke en oppgave for meg å fortelle dem det. Jeg vil, men Diego Lugano kjenner dem etter å ha spilt for West Brom. Han kjenner deres sterke og svake sider.

Familien til Sebastian Coates kommer fra Skottland.
- Mine røtter er skotske. Familien min kom hit fra Skottland for tre eller fire generasjoner siden. Den første som kom til Uruguay, den første Coates, kom med båt fra Liverpool.

Så navnet hans skal uttales Coats, ikke Co-ah-tess?
- Ja, men ikke nå. Alle sier Co-ah-tess. Jeg antar at besteforeldrene mine kanskje snakker litt, men ingen andre i familien snakker engelsk.