- En drøm å spille i Champions League

Det er bare to dager til Liverpool spiller igjen spiller i verdens gjeveste klubbturnering, og Philippe Coutinho gleder seg til å oppleve de klassiske Champions League-kveldene på Anfield.

– Jeg har vært her i snart to år nå og vet godt hvordan atmosfæren på Anfield er, men Champions League blir helt ny opplevelse. Stemningen er annerledes der. Det er litt mer som et show eller en konsert, sier den tekniske brassen.

Han er bare 22 år, men kan likevel sies å være blant de mer rutinerte i Liverpool-stallen, for han har allerede deltatt i Champions League med italienske Inter. Coutinho forteller at han så idolene sine i turneringen da han var yngre, noe som gjør det ekstra spesielt for ham nå.

Les også: Vises på Viasat Fotball og Viaplay

– Jeg så på det i Brasil. Der går kampene på ettermiddagen, så jeg husker å ha sett noen av dem. Champions League er en kjent turnering i Brasil. Folk ser like mye på det som på brasiliansk fotball, og for min del er det helt klart en inspirasjon. Vi hadde noen brasilianere som presterte bra i turneringen. Deriblant Ronaldinho, som er en av heltene mine. Så Champions League er veldig viktig for meg personlig.

En annen brasilianer som har markert seg i den europeiske turneringen, er Kaká. Han spilte blant annet på Milan-laget Liverpool slo i Istanbul for ni år siden.

– Jeg så ikke kampen tilbake i 2005, men i likhet med alle andre vet jeg hva som skjedde. Jeg føler med Kaká, men Liverpool vant, så...

Coutinho legger ikke skjul på at det er en drøm å spille der selv. Anfield-atmosfæren blir også en enorm erfaring, sier han selv. Han tror fansen overgår seg selv når man sammenlikner med innspurten på Premier League før sommeren.

– Stemningen på Anfield var utrolig forrige sesong. Ikke bare under kveldskampene, men på dagtid var supporterne også veldig støttende. Og selv før kampen, da de ventet på bussen utenfor stadion!

– Men jeg ser frem til å oppleve de kveldene på Anfield. Det er ikke bare fansen som synes det er viktig å være tilbake i Champions League; det gjelder spillerne også. Vi ønsker å få en god start neste uke og ha flere gode kamper fremover.

Tror på avansement

Liverpool åpner med en hjemmekamp mot Ludogorets Razgrad. Det bulgarske laget regnes som gruppas svakeste, for Basel og mektige Real Madrid er de to øvrige motstanderne Liverpool har på timeplanen denne høsten.

– Vi har tro på at vi kan avansere fra gruppespillet, men vi vet at det kommer til å bli vanskelig. Ikke bare mot Real Madrid, men mot de to andre klubbene i tillegg. Det er Champions League, så selvfølgelig blir det vanskelig. Men vi skal forsøke å få en god start med supporterne i ryggen.

Sommerkjøpene til Brendan Rodgers har gitt Coutinho tro på at de helrøde kan hevde seg i turneringen til tross for at kampene kommer tett som hagl de neste ukene.

– Jeg mener vi har en sterk stall. Det har kommet inn nye spillere, og vi er i en god posisjon til å prestere bra i Champions League – uten å kalle oss selv favoritter eller noe sånt!

Mario Balotelli har kanskje sommerens mest spektakulære Liverpool-kjøp og er god kjent med Champions League-spill fra tidligere. Han kan bli en viktig faktor, tror Coutinho.

– Ankomsten hans har styrket kvaliteten på stallen, og konkurransen på treningene har blitt enda større. Det er veldig bra for oss å ha den type konkurranser spillerne imellom. Vi har så mange valg og alternativer nå; det er så mange spillere som kan hjelpe klubben. Manageren skal velge hvem som spiller, men jeg har selvfølgelig veldig lyst til å være på banen.

– De store Champions League-kampene gjør at spillerne kommer til å føle seg enda mer motiverte, og jeg føler at jo større kampene er, desto mer motiverte føler vi oss.

– Vi skal gjøre vårt beste i både Champions League og Premier League. Vi skal holde konsentrasjonen oppe og fokusere på de neste kampene. Jeg føler ikke at det er et problem at vi må spille i begge turneringene samtidig. For meg er det er en drøm å spille i Champions League.