- En gigant har våknet

Brendan Rodgers har de seneste månedene fått føle størrelsen av Liverpool FC. Titteljakten viser at storklubben har våknet. Han er klar på at de røde vil gå for seier mot Chelsea.

Liverpool er ubeseiret på 16 ligakamper etter nyttår, og vil trenger syv poeng for å være sikret sin første ligatittel på 24 år.

- De seneste månedene har vi fått føle størrelsen av denne klubben. Jeg tror alle i hele verden ser at dette er en gigant som har våknet, uttaler Brendan Rodgers til Liverpool Echo.

- Da Liverpool møter Chelsea, er alltid semifinalen i Champions League på Anfield i 2005 et samtaleemne. Jeg var på den kampen. Stemningen var bemerkelsesverdig. På den tiden var det utrykket "Anfield-kraften" som ble brukt. Det er noe som er i livet for tiden.

- Alle som ser på Anfield og laget, samt samarbeidet mellom spillerne og supporterne, vil merke at det er en reell kraft å forholde seg til. Vi håper å fortsette å prestere på et nivå som gjør supporterne stolte og at vi kan fortsette å vinne kamper.

Uavgjort i morgen vil være et bedre resultat for Liverpool enn Chelsea, som ligger fem bak de røde. Brendan Rodgers er fast bestemt på å fortsette med samme spill.

- Vi har spilt mange store kamper mot mange store lag hittil denne sesongen. Vi er alltid ute etter å finne en løsning.

- Det vil bli det samme nå. Chelsea har en sterk defensiv statistikk. Vi har en utrolig offensiv statistikk, så det bør forhåpentligvis bli en meget god kamp.

- Det som er sikkert, er at vi ikke kommer til å endre. Vi skal være positive. Vi er meget aggressive i angrep.

Liverpool kan ta sin 12. strake ligaseier og tangere klubbrekorden fra 1990.

- Det viser hvor godt spillerne har prestert og hvor flinke de har vært til å ha fokus. På de elleve kampene har vi vist alle aspekter av hva som er bra ved spillet vårt.

- Vi har vist glimrende fotball, hurtige bevegelser, sjanseskapning og motstandsdyktighet.

- Det er en bemerkelsesverdig prestasjon når man ser på nivået på ligaen. Dette er en liga med mange toppspillere i verden, ikke bare engelske og britiske spillere.

- Det viser hvilket nivå spillerne har vært på i sitt daglige arbeid, så vel som i kamper. Vi vet at vi må fortsette på samme måte i de gjenværende kampene.

Jose Mourinho er misfornøyd med at Liverpool-Chelsea spilles søndag. Chelsea-manageren ville spilt lørdag for å få bedre tid til forberedelser til møtet med Atletico Madrid. Portugiseren hevder at Liverpool nektet å flytte kampen til lørdag, men det avviser Brendan Rodgers.

- Det er jobben til Premier League. De kunne ha flyttet kampen til lørdag, men gjorde det ikke. Det er ikke Liverpools jobb å gjøre det. Det er uheldig ettersom vi ideelt sett ønsker at britiske lag skal få best mulig hvile for å oppnå suksess i Europa. Det er ikke vårt ansvarsområde, men det er opp til Premier League å se på.