- En kamp for Steven Gerrard

Kolo Toure mener tirsdagens kamp mot Basel er som skreddersydd for Steven Gerrard, og spår at Liverpool-kapteinen nok en gang vil bli tungen på vektskålen i en storkamp.

- Kampen mot Basel er som skreddersydd for Steven Gerrard. Han er en mann for de store anledningene! Han utgjør en forskjell. Han kan skape magi når ingen andre klarer det. Det er grunnen til at han er en av de beste spillerne i verden, sier Toure til Mirror.

- Hans alder betyr ingenting. For meg er ikke det noe tema. Folk snakker om hvor gammel han er, men når du har en slik spiller i garderoben betyr det svært mye for et lag. Med sin erfaring utgjør han en forskjell. Han kom inn mot Sunderland, og utgjorde en forskjell.

- Han kom inn og slo noen utrolige pasninger, og du kunne se energien han bringer til laget. Folk som ham trenger ikke 90 minutter for å utgjøre en forskjell. Han trenger bare 20-30 minutter for å utgjøre en forskjell.

- Jeg er veldig glad for å ha ham som kaptein og kompis, for han er en stor, stor spiller.

Sunderland-manager Gus Poyet er enig i at kampen endret karakter da Gerrard entret banen.

- Det ville ha vært veldig enkelt for Brendan å ha spilt med Gerrard i 90 minutter i alle kamper, men så ville han plutselig vært uten ham i en måned på grunn av skade.

- Det er en vanskelig avgjørelse. Når han kom inn var det ikke bare spillerne som ble påvirket. Publikum og hele stemningen endret seg.

- Det var da vi begynte å få vanskeligheter, for Liverpool stormet mot oss fra alle kanter. Gerrard er spesiell. Han er en spiller som med sin tilstedeværelse på banen gjør alt bedre. Så det var gode nyheter for oss når Brendan ikke startet med ham. Vi var ganske fornøyd med det!

- Vi var heldige. Jeg skal fortelle dere en liten hemmelighet. Vi hadde studert Gerrard som spilte foran den bakre fireren, og vi hadde studert Gerrard som spilte bak spissen. Vi hadde sett videoene, og studert forskjellen på Liverpool når de benytter ham i en defensiv rolle og i en offensiv rolle. Og så var han ikke i startoppstillingen, og spillerne sukket oppgitt over at de hadde studert alle videoene. Så mye jobb til ingen nytte!

- Steven er så spesiell at når du viser frem lagoppstillingen, og folk oppdager at han ikke spiller, så puster de lettet ut. Mine spillere ville ikke ha vært imponert over meg om jeg hadde satt en slik spiller på benken.