- En strålende keeper

Brendan Rodgers hyller Simon Mignolet etter keeperens fantastiske redning mot Southampton.

Liverpool-keeperen gjorde en fantastisk redning når han stoppet Jay Rodriguez sin avslutning i første omgang på St Mary's i helgen.

- Det var en stor redning, sier Rodgers til Liverpool Echo.

- Vi hadde startet kampen veldig bra, tok ledelsen og kunne ha ledet med to mål. På bortebane vil det oppstå kritiske øyeblikk i kamper, og Simon gjorde den redningen i en situasjon der han egentlig var på vei i feil retning.

- Simon er utrolig god til å stoppe avslutninger. Jeg syntes også vår bakre firer og kollektivet foran der igjen opptrådte utmerket defensivt.

- Normalt hadde vi forventet at Southampton ville komme inn i kampen igjen i annen omgang, men vi klarte å stoppe den trusselen, og selv var vi på farlige visitter etter pause. Vi fikk målene, og kollektivt spilte vi utmerket defensivt. Vi viste god taktisk disiplin, noe alle spillerne skal ha honnør for.

- Som jeg sa i forrige uke er det ikke Daniel Agger, målvakten eller den bakre fireren dette handler om, men hele laget. I den kampen presset vi ikke godt nok høyt i banen, og det fikk ringvirkninger for forsvarsspillet.

Rodgers forklarer også hvorfor han startet med Joe Allen i stedet for Raheem Sterling mot Southampton.

- Jeg funderte en del på denne kampen, og fant ut at jeg ønsket å spille med fire midtbanespillere for å dominere midtbanen. Southampton spiller med to rene midtstoppere og sidebacker, slik at vi kunne spille med to spisser sentralt på utsiden av deres midtstoppere. Vi ville forsøke å legge høyt press på dem og blokkere oppspillene. Jordan Henderson og Joe Allen presset og jobbet hardt, og deres taktiske disiplin var eksepsjonell.

- Det har vært varemerket vårt de siste 18 månedene at vi har spilt ulike systemer, men spillestilen har vært den samme. Vi ønsker pasningsspill, vi ønsker å spille fotball og vi ønsker å dominere kampene, men vi er fleksible i forhold til løsningene vi kan finne.