- Endret meg for barna

Alle kontroversielle hendelser måtte få en stopp: Luis Suárez ville ikke la ungene sine se at faren gjorde mye rart på fotballbanen.

– Det var en vanskelig tid for et år siden. Når man er på Internettet og ser hvordan aviser kritiserer deg selv, er det tøft. Jeg aksepterer kritikken, sier Suárez, ifølge Liverpool Echo.

Han tok et oppgjør med seg selv etter bitingen av Branislav Ivanovic og den påfølgende karantenen på ti lange kamper. Samtidig var kona hans, Sofia, gravid med parets andre barn.

– Hvis man har unger, kan man endre seg for dem. Om noen få år kan kanskje barna bruke Internettet for å se hva faren deres holdt på med, forteller han.

– Skulle bare la være å gjøre noe

Uruguayaneren legger til at det er veldig godt å ha folk rundt seg som kan hjelpe.

– Da jeg startet denne sesongen, visste jeg at ingen kunne si noe hvis jeg bare lot være å gjøre gale ting. Jeg er en enkel person utenfor banen, og på banen endret jeg meg fordi jeg elsker fotball.

Og det endte i lykke. Nå har Suárez og kona to barn, og angriperen ble kåret til årets spiller i Premier League av både spillerne og drøyt 300 fotballjournalister etter å ha tangert målrekorden med 31 fulltreffere i en Premier League-sesong som varer i 38 kamper.

Overrasket over ny rekord

Han knuste dermed også Robbie Fowler sin tidligere klubbrekord på 28 ligamål i løpet av én Premier League-sesong, noe som gjør Liverpools nummer 7 ekstra stolt.

– Jeg ble litt overrasket, faktisk, fordi jeg pleide å se Liverpool-kamper som ung, og Robbie Fowler er etter min mening blant de beste spillerne i Liverpools historie, sier Suárez til Sky Sports.

– Så det at jeg passerer ham, er utrolig og litt overraskende. Jeg nyter dette fordi det ikke er enkelt å score 31 ganger i Premier League uten å ta straffespark.

– Det beste øyeblikket denne sesongen

Han liker ikke å prate høyt om seg selv, og til tross for alle målene han har scoret denne sesongen, mener han at det er en annen som står bak årets mål:

– Det er Philippe Coutinhos scoring mot Manchester City. For meg var det den beste scoringen, det beste øyeblikket, denne sesongen.