- Erfaringen styrker oss neste sesong

Noen feil og svake avgjørelser i serieinnspurten kostet Liverpool trolig et ligatrofé, men Kolo Touré er sikker på at de røde kommer styrket ut av det til neste sesong.

– Vi gjorde alt vi kunne, men Manchester City vant til slutt, sier stopperen.

Han vet at tapet for Chelsea og den påfølgende kollapsen mot Crystal Palace ble utslagsgivende for at Premier League-pokalen ikke ble løftet på Anfield denne sesongen.

Likevel ser han positivt på det negative, for ivorianeren mener nettopp slike feil kan sørge for at Merseyside-laget tar steget til topps i fremtiden.

– Jeg er sikker på at det gjør oss bedre neste år. Vi lærer av feilene vi gjorde, og neste år kommer vi til å være bedre, sier ringreven.

– Det viktigste var at vi klarte å kjempe hele veien.

På spørsmål som hva som er forskjellen mellom Liverpool og ligamester Manchester City, er Touré klokkeklar:

– Erfaring. De hadde vunnet Premier League tidligere, og vi gjorde noen dårlige avgjørelser da det virkelig gjaldt. Ingen forventet at vi skulle være der vi er nå, men vi manglet litt erfaring, og derfor tror jeg vi drar nytte av det vi lærer.

Han gjentar at han tror laget er styrket når de havner i like situasjoner neste sesong.

– Sånn er fotball. Det vi fikk vist alle sammen, var at vi har god nok kvalitet til å kjempe om ligagullet.

Selv ønsker han å fortsette karrieren i Nordvest-England, selv om han slet med å finne veien tilbake i laget etter vinteren.

– Hvis jeg får muligheten, blir jeg værende. Jeg nyter bare minuttene mine på banen. Jeg skal snakke med manageren, og vi får se hva som skjer.