- Et dårlig tilbakespill ville vært verre

Steven Gerrard blir stadig minnet om at han gled mot Chelsea, og dermed mistet Liverpool grepet om ligamesterskapet. Liverpool-kapteinen mener imidlertid at det ville vært verre om han hadde slått et dårlig tilbakespill.

- Selvsagt føles det urettferdig når slikt skjer, ikke minst grunnet timingen med bare tre kamper igjen å spille, siteres Gerrard av Daily Mail.

- Vi toppet ligaen. Det som skjedde var fælt. Men slik er fotballen, og slik er livet. Jeg kan ikke synes synd på meg selv. Gjort er gjort.

- Jeg har ikke sett situasjonen der jeg glir om igjen. Er det noen som aldri har glidd på et eller annet tidspunkt i livet? Forskjellen er at jeg gjorde det på verst tenkelige tidspunkt og sted. Det var et fælt øyeblikk.

- Dersom jeg hadde slått et dårlig tilbakespill, scoret selvmål, eller gjort en dårlig jobb ville det ha vært i tankene mine i lang tid fremover. Jeg stiller jeg stadig spørsmålene: Hvordan, hvor og hvorfor? Det finnes ingen svar, for jeg gled bare.

- Dersom jeg hadde gjort den feilen mens jeg var yngre, for eksempel da jeg scoret selvmål mot Chlesea i ligacupfinalen i 2005 i en alder av 23, da var det noe som plaget meg lenge.

- Da er du ikke erfaren nok til å vite at du har tid til å rette opp slike ting, og at minnet vil falme med årene. Jeg la veldig mye press på meg selv etter det selvmålet. Jeg sier ikke at jeg ikke kommer til å legge like mye press på meg selv for å rette opp denne tabben, men jeg har lært å håndtere slikt bedre med tilbakeslagene du får opp gjennom årene.

- Jeg liker selvsagt ikke å gjøre feil, store feil på viktige tidspunkt. Men jeg har gjort ganske mange gjennom min karriere, og som en erfaren spiller lærer du deg å håndtere feilene litt bedre jo eldre du blir. Ja, det er fælt å tenke på, ikke bare det at jeg gled, men at vi lot tittelen glippe mot slutten av sesongen, når vi var så nære etter en fantastisk sesong.

- Jeg var svært skuffet for alle de andre spillerne, for alle supporterne og alle i klubben, at vi ikke klarte å stå distansen helt ut og klare det. Det ville vært en utrolig prestasjon å ha gått fra sjuendeplass til førsteplass. Men som en erfaren spiller har du en tendens til å se tilbake både på det positive og det negative. Det å bli nummer to i den tøffeste ligaen i verden, og ha den sesongen jeg hadde personlig, samtidig som jeg har sett en spiller som Raheem Sterling vokse, og se laget gjøre det så bra, var fantastisk.

- Jeg ble 33 år gammel før jeg fikk oppleve en skikkelig tittelkamp. Vi var med til siste slutt, til siste kamp. Hva vil det gjøre med karer som Raheem og de unge spillerne i troppen, at de får den erfaringen i så ung alder? Jeg tror fremtiden er lys for Liverpool. Jeg skulle ønske jeg var 23 år gammel igjen. Jeg tror smerten alle ble påført, ikke bare meg selv, men alle spillerne og staben, vil forsvinne, og at de neste to-tre årene vil bli strålende for Liverpool.

Familien får Gerrard til å kople av fra fotballen, og glemme glippen.

- De er ikke interessert i fotball. Alex har ikke peiling på fotball, og ingen av jentene mine er interesserte, så jeg måtte håndtere det selv. Jeg vil ikke at noen skal tro at jeg er en ung, naiv, usikker person som drar hjem og tar til tårene på soverommet. Jeg er 33 år gammel, med over 100 landskamper og over 600 klubbkamper. Jeg er stor nok og modig nok til å håndtere en smell som dette. Jeg tar ansvaret for at jeg gled, og skaden som ble gjort. Men jeg skal bevise for alle under VM at jeg er i god form, frisk og opplagt, og klar til å prestere.

- Jeg har snakket med Steve Peters om det som skjedde. Jeg snakker til ham både om gode opplevelser og dårlige opplevelser jeg har i hver eneste kamp og hver eneste treningsøkt. Vi snakker ikke bare om den ene situasjonen som jeg kan komme til å tenke på lenge. Det å ha Steve der hjelper meg til å håndtere det.

- Heldigvis står VM for døren. Ellers ville jeg sittet i solen og tenkt på de siste tre eller fire kampene i sesongen som gikk, og gått gjennom igjen og igjen hvor det gikk galt, og spurt meg selv hvorfor og hvor, og ville drevet meg selv til galskap. Jeg må glemme at jeg gled, legge det tilside, for jeg har en stor turnering å se frem til.

- Så snart du begynner å spille og trene igjen dukker det opp nye ting som du tenker på. For eksempel Italia, Uruguay, Luis Suarez, Costa Rica. Det er ting jeg tenker på nå.

- Jeg må glemme det om skjedde for alles skyld. Jeg kan ikke forandre på noe. Jeg må prestere så godt som mulig for alles skyld.

- Jeg har ikke fortalt Raheem Sterling det ennå, men han kommer til å gjøre all løpingen for meg under VM. Vi har mange løpssterke spillere, masse energi og masse spenning i troppen, men vi har også et par mer erfarne spillere som har vært med en stund, og vi vil støtte de unge spillerne og ta presset bort fra dem.

- Det unge spillerne spiller uten bekymringer, og kommer ikke til å bli satt under press av oss. Vi ønsker at de skal gå ut på banen uten frykt, og ødelegge så mye for våre motstandere som mulig. Det er de helt klart kapable til.

- Jeg er glad for å ha så mange unge talenter rundt meg. Jeg er sikker på at dere som meg lurer på hvordan det vil gå, og om de kan prestere like godt for England som de har gjort for klubblagene sine?

- Tiden vil vise det. Vi får vente og se. Men jeg har tro på disse ungdommene. De har vist under spill for Liverpool, i store kamper mot store lag, at de ikke frykter noen, og er kapable til å stelle i stand trøbbel for alle. Jeg tror det vil skje også i Brasil.

Gerrard har ikke bestemt seg for om han skal fortsette landslagskarrieren etter VM eller ei.

- Jeg skal ikke la folk lure så lenge på det etter VM. Så snart mesterskapet er over skal jeg ta en samtale med manageren, og så skal jeg ta avgjørelsen. Jeg har ikke bestemt meg ennå, for jeg har ikke hatt mulighet til å ha en lengre samtale med manageren om det.

- Jeg kommer til å prate både med Brendan Rodgers, Roy Hodgson og noen viktige personer rundt meg, som jeg respekterer meningene til, spillere jeg har spilt sammen med.

- Jeg vil prate med dem alle, og så ta den riktige avgjørelsen når tiden er inne. Det vil skje kort tid etter VM. Alt avhenger av hvordan det går i VM. Hvordan jeg presterer, og hvordan laget presterer. Ønsker de meg på landslaget også etter VM? Alle disse spørsmålene vil vi sette oss ned å finne svarene på.

- Jeg kommer ikke til å fortsette på landslaget om jeg ikke er ønsket. Jeg håper jeg presterer så godt at de ønsker at jeg fortsetter, slik at avgjørelsen blir vanskelig for meg.

Liverpool vil spille i Champions League neste sesong, og det vil også være en faktor Gerrard må ta hensyn til.

- Det vil være en faktor ja. Men jeg må vente og se om jeg blir tatt ut til å spille i Champions League-kampene.