- Ett nivå opp

Daniel Sturridge beskriver det å skulle spille i VM som å ta et trinn opp på nivåstigen.

Liverpool-spissen står bokført med tre mål på 10 landskamper. Det er en statistikk han håper å pynte på i løpet av verdensmesterskapet i Brasil.

- Fotballen i VM er på et annet nivå enn i Premier League, sier Sturridge til BT Sport.

- Jeg studerte Gary Linekers statistikk her om dagen. Han gjorde 10 mål på to VM-sluttspill, noe som er imponerende. Det er en stor oppgave å komme i nærheten av det.

- Ti mål på to VM er utrolig. Dersom jeg klarer å score ett mål vil jeg bli glad, for da har jeg nådd langt.

Sturridge har scoret 35 mål på 49 kamper for Liverpool, noe som er svært imponerende tall.

- Jeg har fått muligheten til å spille etter at jeg kom til Liverpool. Det er hva jeg alltid har bedt om i mine tidligere klubber. Jeg har alltid sagt at dersom jeg får muligheten vil jeg forsøke å vise hva jeg er kapabel til. Heldigvis har jeg hatt en god sesong, men jeg ønsker å bli enda bedre.

Nå håper han at at han skal fungere like godt i tospann med Wayne Rooney på landslaget som han gjør med Luis Suarez på klubblaget.

- Vi kommer godt overens både på og utenfor banen, sier Sturridge, som har startet bare fem kamper sammen med Rooney tidligere.

- Vi fungerer bra sammen. Han er en erfaren proff. Han har erfaring både fra EM- og VM-sluttspill. Det å få være sammen med spillere som ham, Steven Gerrard og Frank Lampard er flott.

- Jeg lytter alltid til gode råd, og suger de til meg som en svamp.

Sturridge tenker ikke lenger på ligamesterskapet som glapp for Liverpool i løpet av sesongens tre siste kamper.

- Det la jeg bak meg den dagen vi tapte den kampen. Du må komme deg videre.

- Det var ingen god følelse etter siste serierunde, men vi hadde som målsetting å komme med i Champions League, og det klarte vi, så alle er fornøyde. Men når du kommer så nærme et ligamesterskap, er det skuffende å ikke gå til topps. Men samtidig har jeg et VM-sluttspill foran meg, og jeg ser frem til det nå.