- Formen til Luis gir oss håp

Lucas Leiva setter sin lit til at Luis Suarez klarer å beholde sin gode scoringsform ut sesongen.

Uruguayaneren har gjort 22 ligamål så langt, og ligger an til å knuse Premier League-rekorden til Alan Shearer og Andy Cole på 34 mål om han fortsetter på samme måte ut sesongen.

Da rekorden ble satt ble det også spilt 42 kamper i Premier League. I og med at Suarez var suspendert de første fem kampene av sesongen kan han maksimalt spille 33 ligakamper inneværende sesong.

- Formen til Luis gir oss håp og selvtillit, slår Lucas Leiva fast overfor Liverpool Echo.

- Han kan gjøre noe spesielt når som helst i en kamp, og forandre kampen med sine scoringer. Han begynner alltid å presse motstanderne på topp, noe som er til stor hjelp. Hans arbeidskapasitet er enestående til spiss i være, fortsetter brasilianeren.

- Vi er vant med å se spisser som ikke jobber så mye bakover, men Luis er den type spiller som også jobber defensivt og som ønsker å vinne hver eneste ball for å få ting til å skje. Han viser bare sitt talent, og har blitt bedre og bedre denne sesongen. Vi er heldige som har ham.

Lucas fryder seg over at kameraten Suarez skrev under på en ny langtidskontrakt med Liverpool før jul.

- Ser man kampene våre hver uke kan man se forholdet Luis har til fansen. Det er veldig spesielt. Det var en vanskelig periode sist sommer som alle kjenner til, men til slutt var alle – både fansen, klubben og Luis – veldig glade for den nye kontrakten.

- Klubben har støttet ham på alle mulige måter, og når han er ute på banen gir han alt. Han kjenner klubben og han kjenner alle sine lagkamerater. Han føler seg komfortabel med å spille for dette laget.

- Familien hans er veldig lykkelig i Liverpool, og jeg vet han verdsetter det høyt. Han bekymrer seg mye for familien sin, og det var noe han tenkte på da han tok avgjørelsen om å bli værende.

- Det ble en lykkelig slutt for både Luis og klubben, og nå har han en stor sesong hvor han hjelper laget til å få fremgang.

- I fotball kan selvsagt alt skje i løpet av et transfervindu. Det er vanskelig å si hva som vil skje om et halvt år. Men for øyeblikket kan jeg ikke se for meg at Luis drar fra Liverpool. Han scorer mål og gjør det bra her. Det var alt han ønsket seg.