- Forrige sesong er glemt

Jon Flanagan har hatt et begivenhetsrikt 2014 så langt, men den 21-årige scouseren har nå kun fokus mot å prøve å sikre seg en startplass innen neste sesong starter.

Jon Flanagan spilte seg til en fast plass på laget under siste halvdel av 2013/14 og vel så det. Enten det var i sin opprinnelige posisjon som høyreback, eller på venstresiden av forsvaret, var Flanno med i mannskapet til Brendan Rodgers som til slutt tok sølvplass i Premier League. Imponerende og stabilt spill fra scouseren gjorde også sitt til at han ble hjemmeværende reserve for England under VM, og var involvert under forberedelsene til sluttspillet.

Dette til tross, med Jose Enrique tilbake fra skade og Liverpool i et forsøk på å hente inn Alberto Moreno fra Sevilla, også han venstreback, blir det hard kamp om posisjonene på sidene av de rødes forsvar til neste sesong. Slik det ligger an nå, vil en tro at Flanagan vil kjempe med Glen Johnson om å få plass på høyrebacken til alvoret starter mot Southampton 17. august.

- De siste 12 månedene har vært utrolige og kunne knapt ha gått bedre, men det er historie og vi konsentrerer oss nå alle om den kommende sesongen, forteller Jon Flanagan til Liverpoolfc.com.

- Personlig håper jeg å komme meg gjennom pre-season uten skader og sikre meg en startplass på det laget som blir tatt ut når alvoret begynner.

- Manageren har vist at han gir unge spillere en sjanse, og de som nå er yngst i troppen vil ha sett hva slike som Raheem (Sterling), Andre (Wisdom), Jordan (Ibe) har fått til.

- Vi hadde en stor sesong siste år, selv om det var skuffende at vi til slutt ikke nådde helt fram. Nå ser vi imidlertid bare framover.

- De nye som har kommet inn har vært utmerket og trives med livet som spillere for Liverpool. Forhåpentligvis vil de bare fortsette med å etablere seg.

- Denne turen til USA betyr enormt i å få troppen sammensveiset, og ute på banen vil det bli muligheter til å prøve nye formasjoner og andre ting.

- Vi spilte mot Roma for et par år siden og de har et godt lag. Vi skal også møte andre store klubber som vil gi oss en test.