- Gerrard er i knallform foran VM

Brendan Rodgers mener at Steven Gerrard er i knallform bare noen uker før verdensmesterskapet sparkes i gang i Brasil.

- Steven har håndtert balansegangen mellom klubb- og landslag veldig bra. Om han vil gi seg på landslaget etter VM er en avgjørelse bare han kan ta, sier Rodgers til Liverpool Echo.

- Han holder seg i form. Alle Liverpool-spillere har et individuelt treningsprogram. Eventuelle avgjørelser som må tas, vil tas etter VM.

- Steven reiser til VM i knallform, og jeg er sikker på at han vil prestere veldig bra. Dersom han spør meg om råd, vil jeg alltid være der for ham og si min mening. Men han kommer ikke til å ta noen avgjørelse om sin landslagsfremtid nå. Vi får se hva som skjer etter VM.

- Jeg hadde en samtale med Steven da jeg tok fatt på jobben som Liverpool-manager for to år siden. Jeg fortalte ham at en mer defensiv rolle var min visjon for hvordan han kunne forlenge karrieren sin. Jeg følte virkelig at han hadde kvalitetene til å spille i en slik rolle.

- Etter det handlet det om når han skulle begynne å gjøre det egentlig. Det handlet om når jeg skulle sette ham ned i den posisjonen. Midtveis i sesongen, så snart jeg hadde alle spillerne skadefrie, kunne jeg flytte ham og la de andre spillerne jobbe rundt ham. Vi satte ham ned i den nye posisjonen, og han har vært strålende der.

- Steven er en veldig intelligent spiller. Han har vært en offensiv midtbanespiller hele livet, men han har sluppet seg ned og funnet seg til rette i den nye rollen.

- Det er fortsatt posisjonen til en playmaker. Han har startet flere av våre angrep fra den posisjonen. Måten han avsluttet sesongen på var formidabel. Han er i knallform foran VM, og jeg er sikker på at han vil være sterk også neste sesong.