- Gerrard har vært tro mot sine verdier

Brendan Rodgers sier at Steven Gerrard kunne ha vunnet flere trofeer og tjent mer penger ved å dra til Chelsea, men har vært tro mot sine verdier ved å bli værende i Liverpool.

Steven Gerrard ville allerede ha vunnet Premier League-tittelen om han hadde sluttet seg til Chelsea i 2004, men det vil bety mer for kapteinen å vinne den med Liverpool. Chelsea har vunnet Premier League tre ganger, Champions League én gang, Europa League én gang, FA-cupen fire ganger og ligacupen to ganger siden 2004. Steven valgte til slutt å bli værende i Liverpool.

- Steven er lykkelig. Man kan være den mest meritterte spilleren og likevel ikke være lykkelig, uttaler Brendan Rodgers til Sunday Mirror.

- Jeg har sett dårlige spillere vinne Champions League. Jeg har sett enda dårligere spillere vinne andre troféer. De kan ikke være fornøyd med det. Det handler om hva du definerer som suksess. Jamie Carragher kommer aldri til å vinne Premier League, men han har spilt 737 kamper for en klubb av denne størrelsen og vunnet 11 store titler.

- Hvis Steven vinner Premier League her, er det da verdt tre eller fire ganger mer enn hva det ville vært om han vant tittelen et annet sted? Jeg tror det. Steven vet at uansett hva han har oppnådd, har han vært tro mot sine verdier og klubbens verdier.

- For ham handler det alt om Liverpool. For andre vil det være: la oss vinne trofeer her, la oss få penger der. Hvis han ønsket penger eller flere trofeer, kunne Steven enkelt ha dratt andre steder. Men ved å ha jobbet med ham i to sesonger vet jeg at han er mer enn dette.

Gerrard ble overtalt av Rafael Benítez til å bli værende i klubben sommeren 2004. Kapteinen løftet Champions League-trofeet påfølgende sesong, men Chelsea var igjen ute etter ham da det drøyde med kontraktsforhandlinger. Brendan Rodgers var juniortrener i Chelsea på den tiden.

- Vi trodde at avtalen var i havn. Så var vi i kantinen etter trening en dag, og da dukket det opp på tv at Steven skulle signere ny kontrakt med Liverpool.

- Takk og lov for meg og Liverpools supporterne at han ble værende. Det hadde vært passende om vi kunne få til noe spesielt for ham denne sesongen.