- Gerrard kan spille i alle posisjoner

Brendan Rodgers mener Steven Gerrard har ferdigheter og spilleforståelse til å spille i alle posisjoner på banen. Liverpool-kapteinen tangerer snart Kenny Dalglish i antall mål for Liverpool.

Steven Gerrard har spilt på defensiv og offensiv midtbane, samt på kanten og på høyreback for Liverpool i løpet av 662 kamper for klubben. Mot Sunderland scoret han sitt 170. mål for de røde, og ligger nå kun to fulltreffere bak Kenny Dalglish.

- Jeg tror folk var skeptiske til hans posisjon på banen og om det ville påvirke ham når han ble flyttet tilbake i den kontrollerende rollen, uttalte Brendan Rodgers til pressen på Melwood.

- Vi flyttet ham tilbake i den posisjonen, men han har ikke sluttet å være en scoringstrussel. Han har nettet ni mål på de seneste 11 Premier League-kampene.

- Han kan diktere spillet bakfra. Han er en spiller med utrolig intelligens og evner. Hvis man gir ham nok tid, kan han spille på alle plasser på banen.

- I mesteparten av karrieren har han vært en offensiv spiller, og han har vært en spiller i verdensklasse.

- Slike tall og nesten tangering av Kenny Dalglish viser hvilken kvalitet spilleren besitter. Han har noen år igjen. Forhåpentligvis kan han score flere mål.

- Jeg synes han har vist lederskap på riktig måte etter at jeg kom hit. Her om dagen ga han ordre til laget og snakket med spillerne, og det er viktig. Han er meget kortfattet, skarp og konsis med sin informasjon.

- Men han viser sine kvaliteter kontinuerlig hver dag. Hans lederskap i garderoben er førsteklasses. Han er en fantastisk kaptein, og det har vært en stor glede for meg å jobbe med en som jeg har sett fra utsiden.

- Det at jeg har hatt gleden av å jobbe meget tett med ham de seneste 18 månedene, har vært utmerket.