- Godt innhopp av Lucas

Brendan Rodgers byttet inn Lucas Leiva for Philippe Coutinho i pausen mot West Ham i går. Kaptein Steven Gerrard mener det ble helt avgjørende for sluttresultatet.

Lucas spilte i en fremskutt rolle på midtbanen, og det var 27-åringens pasning til Jon Flanagan som første til Liverpools andre straffespark i kampen.

- Lucas fortjener en spesiell honnør. Jeg tror det var mye press på ham i dag, med Brasils landslagssjef på tribunen for å se ham i aksjon. Han har ikke spilt mye i det siste, men han har kommet tilbake fra skade og har jobbet sokkene av seg for å komme i form, sier Gerrard til Liverpoolfc.com.

- Pasningen han slo i forkant av vårt andre mål var enestående. Folk har skrytt av Coutinho i hele år for pasningene han slår, men denne pasningen fra Lucas var der oppe blant de beste fra Brasil. Jeg mener den hjalp oss til seieren.

- Så Lucas skal ha mye skryt. Jeg tror dette viser at vi har litt av alt i denne troppen. Litt klasse og dyktighet i Luis Suarez, Daniel Sturridge og Coutinho. Men vi har også litt stål. Vi har gutter her som bretter opp ermene og trør til. Det var hva vi gjorde i denne kampen.

- For et par år siden ville vi ha vært et lag som hadde vært sure og følt synd på oss selv dersom vi hadde fått et slikt utligningsmål i mot oss. Det ville ha påvirket oss i annen omgang. Men manageren var fantastisk. Han sa vi måtte glemme det, og at det ikke var noe vi kunne endre på. Han ba oss heller yte 10% mer.

Med sine to straffescoringer i går tangerte Gerrard antall scoringer som Kenny Dalglish har for Liverpool, med 172.

- Det hjelper selvsagt på antall scoringer at jeg tar straffespark, men du må uansett holde nervene i sjakk for å kunne ta straffespark. Jeg var veldig nervøs foran det andre straffesparket. Det lignet på følelsen jeg hadde da jeg tok straffe mot Fulham. Jeg er bare takknemlig for at den gikk inn. Alt handlet om tre poeng i denne kampen, og guttene klarte å ta poengene.

- Vi er fornøyd når vi ser tilbake på kampen, spesielt etter at vi fikk et slikt utligningsmål mot oss. Det var en veldig vanskelig kamp. Når du møter et lag ledet av Sam Allardyce vet du hva du har i vente, og vi fikk vel også litt mer enn hva vi hadde forventet.

- Dette var en god test for vår karakterstyrke. Vi måtte bevise at vi er i stand til å kjempe for denne tittelen, og jeg syntes vi gjorde det fantastisk bra.