- Ha fokus på fotballen

Brendan Rodgers sier at hans oppgave blir å få Mario Balotelli til å ha fokus på fotballen og sørge for at det ikke blir noe sirkus rundt italieneren. Spilleren har tatt ekstratrening i regnet denne uken.

- Alt Mario gjør utenfor banen blir fulgt. Mye av det han gjør er godhet, tror jeg. Men ja, han gjør dumme ting, uttaler Brendan Rodgers til Liverpool Echo.

- For min del er det snakk om å sørge for at han er fokusert på fotballen og at det ikke blir et sirkus rundt ham.

- Jeg skal ikke kritisere andre klubber. Jeg har ikke jobbet med Mario i Inter, Manchester City eller AC Milan. Men du kan gi spillere for mye spillerom.

- Dette er en kar som jeg tror kan hjelpe oss. Han er ikke stjerne på laget. Det handler om laget.

- Mario kom hit, og vi ble spurt når pressekonferansen hans var. Vi svarte: «Hvilken pressekonferanse?».

- Det er likt med ham som de andre spillerne. Vi hadde ingen pressekonferanse for Adam Lallana eller Lazar Markovic.

- Han er en god gutt. Men du kan ha unge spillere som føler at de er mer enn de er, og da kommer egoet frem.

- Mario er en talentfull spiller. Han er 24 år gammel. Men fokus på fotball og jobbe skjorta av seg. Det er hva han har gjort denne uken. Han har tatt 45 minutter med ekstratrening, jobbet med spesifikke ting som å trene frispark, selv i regnet!

- Mario har fantastisk utstråling på banen. Jeg husker da jeg hentet Fabio Borini til Swansea. Han sa at den beste spilleren han hadde spilt sammen med var Ballotelli. De var med Italia U21 sammen.

- Mario har herlige føtter og herlig ballberøring – ferdigheter, kraft, hurtighet, og han er en trussel i lufta. Straks han finner ut hvordan han skal opptre for laget, så har du en spiller med genuint verdensklassetalent.

Balotelli har vunnet tre Serie A-titler, italiensk cup, Champions League og FA-cupen, samt spilt i EM-finale etter å ha scoret to mål i semifinalen.
- Mario har vinnermentalitet. Jeg oppfatter det hver gang jeg snakker med ham.

- Han kom til Man City, og i hans første sesong vant han FA-cupen. I den andre sesongen vant han ligaen. Han er en vinner. Han har scoret mål på høyeste nivå for både klubb og landslag.

- Når dere ser ham på treningsfeltet, og det har vært det store denne uken – og du tar bort all bakgrunnsstøyen og alt som han antas å være og gjør det enkelt, kan dere se hans kvaliteter.

Mario Balotelli har blitt kritistert for manglende arbeidsmoral.
- Hvis dere ser på vårt lag, med vår intensitet og vårt press, så er det det store for oss. Vi har hatt noen treningsøkter med det denne uken, og det var artig og interessant, men det ga også en pekepinn på hva han behøver å gjøre.

- Det viste meg også hvor andre spillere sto da de kom hit, og han er på samme stadiet som de var på. Ingen assosierte Coutinho med defensivt arbeid da han kom hit, og heller ikke Sturridge og Sterling.

- Det har hjulpet ham at han spilte mot oss i sesongoppkjøringen i USA. Det var en stor vekker for ham.

- Han sa faktisk at AC Milan opptrådte nesten som Liverpools reservelag, og snakket om hvordan han ikke klarte å ta seg av Steven Gerrard i den dype rollen. Det var så intenst vi spilte.

- La oss vurdere Mario over tid, Hvis vi gir ham tid, er jeg sikker på at hodet vil gå bra. Dere må gi fyren en sjanse.

Mario Balotelli er i hvert fall klar til å ta på seg ansvar i Liverpool-trøya.
- Mario har bedt om å ta straffene. Han er utmerket til å ta straffer, og han vet det også. Men Steven Gerrard er vår straffeskytter.