- Han kan bekle mange posisjoner

Mange ble overrasket over å se at Adam Phillips var inkludert i førstelagstroppen som skal til USA, men juniortrener Neil Critchley tror 16-åringen vil vise at han har gjort seg fortjent til det.

– Jeg er ikke overrasket over at manageren har lyst til å se nøyere på ham. Han er en talentfull spiller som kan bekle mange posisjoner, sier Critchley, ifølge Liverpool Echo.

Og det har han vist det siste året. Tenåringen, som kommer fra Lancashire, nord for Merseyside, spilte på høyrekanten i onsdagens treningskamp mot Brøndby i Danmark, mens han figurerte som både defensiv midtbanespiller og som hengende spiss for juniorlaget forrige sesong. I tillegg dominerte han i den sentrale midtbanerollen.

– Han kan gjøre litt av alt, legger treneren til.

Critchley forteller at tenåringen er veldig pasningssterk og bemerker at han kan score mål. Torsdag ble det kjent at Brendan Rodgers tok med Phillips på førstelaget som skal være i Nord-Amerika de neste ukene, der de møter lag som Manchester City, AC Milan og Roma.

Se hele 33-mannstroppen her!

U18-treneren har god tro på at Phillips, som har representert England på U16-nivå, vil vise folk hvorfor han fortjener å være inkludert i troppen.

– Adam kommer til å takle det fint, sier han.

– Det blir stort for ham å være så mye sammen med seniorspillerne og å jobbe sammen med Brendan og hans støtteapparat. Å se hvordan de jobber hver dag, vil være en uvurderlig erfaring for en på hans alder.

Fra junior- til A-lag

Det har gått fort oppover for Phillips den siste tiden. Han møtte som planlagt opp på juniortrening etter sommerferien, før han kort tid senere fikk en ny beskjed.

– Adam kom hit på den første dagen for to uker, der vi hadde et velkomstmøte med de ferske juniorspillerne og fortalte dem hva som forventes i løpet av det neste året. Den påfølgende mandagen ble han bedt om å trene med førstelaget på Melwood, og vi har ikke sett ham siden.

Critchley regner med at 16-åringen er spent og nervøs før turen til USA, men forteller at Phillips er en moden person med føttene godt plantet på bakken.

– Han forholder seg rolig og tar ting steg for steg.