- Han skal definitivt spille på tirsdag

Liverpools manager ville bruke dagens kamp til å gi Raheem Sterling en etterlengtet pause, men kastet stortalentet inn med håp om å reddet laget i andre omgang. Planen fungerte ikke.

– Hvis han ikke hadde spilt landskampene, hadde saken vært en helt annen, sier sjefen.

Brendan Rodgers vil ikke overbelaste Sterling, som har spilt i begge Englands kamper siden forrige ligarunde, og legger vekt på at han «stoler på alle spillerne klubben har». Derfor så han på kampen mot Aston Villa som en mulighet for å hvile hurtigtoget foran en hektisk periode.

Les også: – Veldig frustrerende

– Vi har et par store og veldig spennende måneder foran oss. Da jeg så frem mot de neste kampene, følte jeg at dette var en kamp hvor vi kunne gjøre det.

Men resten av laget sviktet i fraværet av tenåringen. Aston Villa tok ledelsen allerede før ti minutter var passert og holdt seg foran i målprotokollen resten av kampen – selv om Sterling ble byttet inn etter pause og fikk spille den siste halvtimen.

– Han kom inn på banen og var et lyspunkt. Han kommer til å bli, og er allerede, en viktig spiller for oss, men vi har bygget opp en stall her, og jeg stoler på samtlige spillere. Som et lag klarte vi bare ikke å levere i dag.

Starter neste kamp

Rodgers nøler ikke når han får spørsmål om Sterling skal brukes kommende uke.

– Han kommer definitivt til å spille tirsdag kveld, bekrefter han.

Da starter nemlig Liverpools nye eventyr i Europa, for Champions League-fotballen skal rulle på Anfield igjen. Ludogorets Razgrad er lagets første motstander i turneringen. Men fokuserte Rodgers og spillerne mer på den kampen enn på Aston Villa?

– Nei. Vi tar én kamp om gangen og tenkte ikke på neste kamp i det hele tatt, svarer sjefen bastant.

Satser på respons på tirsdag

– Det er en veldig ærlig gruppe med spillere. De ga alt i dag; det handlet ikke om mangel på innsats eller vilje. Vi manglet bare den ekstra kvaliteten i dag. Vi har sett en rekke kamper hvor vi har endt opp med 15–20 skudd på mål i løpet av de siste årene her, men i dag manglet vi av en eller annen grunn den nødvendige kvaliteten.

– Det er sånne ting som skjer. Vi prøver igjen, vi skal jobbe igjen i morgen og bli klar til tirsdag. Vi er med i Champions League denne sesongen, noe som er et sted klubben ønsker å være. Det finnes ikke noe bedre enn å slå tilbake i en turnering vi elsker etter et skuffende resultat som dette. Forhåpentligvis klarer vi å starte Champions League med tre poeng.