- Håper Gerrard fortsetter for England

Han blir 34 år om under to uker, men Steven Gerrard er likevel inkludert i planene til England-sjefen etter mesterskapet i sommer. Jon Flanagan blir trolig med til Brasil.

Gerrard har spilt 109 landskamper, og det er kun David Beckham (115) og Peter Shilton (125) som står med flere opptredener for England, men Brendan Rodgers regner med at kapteinen vil vurdere fremtiden etter VM-sluttspillet i juni og juli.

– Det er feil øyeblikk å begynne de diskusjonene nå, sier Roy Hodgson.

Dersom Gerrard spiller i alle Englands tre oppkjøringskamper og i alle tre gruppespillskampene under turneringen, tangerer scouseren faktisk Beckham i antall landskamper.

– Hadde blitt skuffet

Landslagssjefen ønsker ifølge The Telegraph ikke å se frem mot mesterskapene i 2016 og 2018 før laget i det hele tatt har begynt i Brasil, men sier han definitivt ønsker å ha Gerrard også etter denne sommeren.

– På et tidspunkt snakket jeg med ham om dette, og han vet jeg ønsker at han skal fortsette etter verdensmesterskapet fordi han fortsatt er en så god spiller i Liverpool og i strålende form, så det hadde vært skuffende om han bestemmer seg for at nok er nok. Han vet hva jeg tenker om saken, men jeg tror jeg venter med å bringe det opp til et riktigere tidspunkt.

** Se hele VM-troppen til England her!

Den tidligere Liverpool-manageren forteller, i likhet med Brendan Rodgers, at han føler seg trygg på at Gerrard ikke tar med seg noen negative tanker etter Liverpool-kollapsen i sesonginnspurten mot mesterskapet.

Flanagan til Brasil

Hodgson avslører også at han vil ta med seg Jon Flanagan og John Stones til turneringen i Brasil selv om ingen av ungguttene foreløpig er i nettotroppen.

– Jeg har ikke fått anledningen til å prate med Brendan eller Roberto (Martínez), men de har vært så støttende at jeg blir overrasket dersom de mener det ikke er en god idé.

Av alle de syv spillerne på standby-listen før sommeren skal bare forsvarsduoen trene med England-troppen som reiser på treningsleir til Portugal kommende uke.