- Har gjort det ekstremt bra

Mye tydet på at Lucas’ karriere i Liverpool nærmet seg slutten da ryktebålet tok fyr i sommer. Brendan Rodgers sier imidlertid at de aldri ønsket å selge ham.

Brasilianeren slet med prestasjonene og spilletid da Liverpool dominerte med Steven Gerrard i den defensive midtbaneposisjonen under forrige sesong. Lucas ble linket til forskjellige klubber, men ingen la penger på bordet.

Det er Liverpools manager glad for i dag. 27-åringen har strålt i de siste kampene for rødtrøyene, og han har vært en viktig brikke i å snu den negative formen. Nå får ankeret trolig fornye tillit mot Sunderland.

Les også: – Jeg vil gi alt så lenge jeg er her

– Dessverre for ham spilte vi med Stevie i den rollen på grunn av spillerne vi hadde helt øverst på banen forrige sesong. Det handlet ikke så mye om å være en defensiv midtbanespiller; vi trengte en som kunne sette i gang angrepene, forklarer nordiren.

– I de siste kampene har vi spilt med en annen struktur, noe som krever en defensiv midtbanespiller, og Lucas har sørget for den beskyttelsen. Uansett når han har spilt denne sesongen, har han gjort det ekstremt bra.

Flere klubber, deriblant Rafael Benítez sitt Napoli, var blant dem som angivelig ønsket å hente Lucas i sommer, og det er blitt spekulert i at de vil prøve seg i fremtidige overgangsvinduer.

– Lucas var en spiller jeg aldri sa jeg ville ha bort. Jeg tror det var spekulasjoner om det, og veldig mye ble sagt. Men han var aldri en vi ønsket å bli kvitt, hevder manageren.

– God erfaring

– Han var en viktig del av stallen vår. Det har vært vanskelig for ham her fordi Stevie spilte i posisjonen hans, men så fort Lucas ble valgt til å spille, gjorde han det veldig bra. Han har veldig god erfaring og er en brasiliansk landslagsspiller.

– Uansett når vi trenger en som kan gi oss den defensive stabiliteten, når vi trenger en som kan presse ballføreren og gi oss den aggresjonen vi trenger, gjør han det veldig bra. Han er i god form, og vi håper det fortsetter slik.

Denne sesongen har Lucas spilt fem ligakamper, to ligacupkamper og tre Champions League-kamper. Hvis han spiller mot Sunderland lørdag, blir det hans 253. kamp for klubben på syv år.