- Høyt press er fysisk krevende

Fysisk sjef Ryland Morgans forklarer hvordan spillerne jobber på Melwood for å klare å opprettholde intensitet og høyt press i kampene.

Liverpool har opptrådt med stor intensitet og satt høyt press på motstanderne denne sesongen. Det betalte seg med blant annet storseirer mot Tottenham, Everton og Arsenal.

Fysisk sjef Ryland Morgan har vært med å planlegge treningsøktene slik at spillerne skal håndtere høyt tempo i kampene.

- Det er basert på hva manageren ønsker å gjøre med og uten ball, forklarer Morgan til Liverpoolfc.com.

- Uken er strukturert fra lørdag til lørdag for å tilpasse kampene. Vi har to dager til restitusjon. Så har vi to dager med forberedelser når det gjelder kondisjonen, og så har vi to dager med kampforberedelser.

- Alt er basert på managerens filosofi og hvordan han taktisk ønsker å spille. Det er en viktig del av å forsikre deg om at spillerne produserer de fysiske attributtene som dere faktisk ser.

- Vi produserer høyt press, vi er ute etter raske overganger og kontringer. Fra et fysisk perspektiv er dette meget krevende.

- Vi samler inn mye data fra spillerne når de er i gymsalen, og det vil bestemme hvilket styrke- og kondisjonsprogram som skal følges.

- Arbeidet i gymsalen vil støtte opp under jobben på gresset, og det vil være med å bygge opp styrke, kraft og hurtighet.

- Treningene er veldig strukturerte. Hver dag har vi ulike fysiske opplegg. Vi er ute etter å utvikle spillerne på deres svake områder.

- Forberedelsene starter når forrige kamp er ferdig. To dager med restitusjon er viktig for oss, og spesielt for enkelte spillere i gruppen.

- Kondisjonsmessig ser vi på ulike variabler som passer inn i den taktiske strategien som manageren ønsker til forberedelsene til kommende kamp.

- Når vi kommer nærmere kamp, må vi sørge for at intensiteten på treningene blir lavere og at det blir litt lettere for spillerne.