- Hver ny kamp er viktigere enn den forrige

Steven Gerrard er opptatt av at Norwich-kampen ikke skal bli et bananskall for Liverpool.

De røde er fire seire unna sitt 19.ligamesterskap, og det preger kapteinen. På søndag venter Norwich, i det som er Neil Adams sin første hjemmekamp som kanarifuglenes manager. Norwich er fjerde sist i Premier League, og kjemper for å unngå nedrykk.

- Hver ny kamp når er viktigere enn den forrige, for vi nærmer oss sesongslutt. Manchester City var hele tiden utpekt som en storkamp, ettersom de kjemper med oss om ligatittelen. Men Norwich blir nå som å møte Manchester City, eller Chelsea, eller Manchester United. Det er hvor viktig denne kampen nå blir. Vi må forberede oss til Norwich-kampen som vi forberedte oss til AC Milan-kampen i 2005. Det er hvordan fotballen er. Vi kan ikke tenkte på hvilke farge Norwich spiller i, eller hvem som spiller for dem. Vi må forberede oss til kampen som om de var det beste laget i verden, sier Gerrard til The Guardian.

Liverpool har vunnet 10 kamper på rad nå, men må klare seg uten suspenderte Jordan Henderson i East Anglia. Det er også usikkert om Daniel Sturridge kan spille kampen etter hamstringskaden han pådro seg mot Manchester City.

- Vi har en utrolig seiersrekke nå, men du får ikke noe for den. Du får en klapp på skulderen av og til. Nøkkelen for en fotballspiller er å ha noe å vise til for den harde jobben man har lagt ned. Vi har hatt en strålende kamprekke. Men vi kan vinne 13 på rad og tape den siste, og vi vil ikke vinne noe. Ingen vil huske det. Den eneste måten folk vil huske dette på, er dersom vi skulle vinne ligaen. Vi må glemme hvor vi er nå, og glemme hva vi har gjort. Vi må kun fokusere på og forberede oss til Norwich-kampen nå. Vi må behandle kampen som om den er den siste i våre karrierer. Det er holdningen vi må ha.

- Alle vet hvor sterkt jeg ønsker å vinne ligaen. Jeg må bare beholde roen, slappe av og ta hver dag som den kommer. Jeg forsøker å gjøre det, men det er vanskelig å kontrollere følelsene.

- Jeg forsøker å gjøre forskjellige ting. Jeg sitter ikke og tenker på dette på fritiden. Jeg ser på TV, og tilbringer tid med barna og mine venner, slik at jeg unngår å tenke fotball. Jeg ønsker at kampene hadde kommet hver dag nå, ikke bare en gang i uken, men slik er det dessverre ikke. Jeg kunne godt tenkt meg å spille de gjenværende fire kampene i løpet av de fire neste dagene, men det er ikke mulig. Jeg må bruke tiden godt, og sørge for at jeg ikke blir engstelig eller bruker unødig energi.

Gerrard tok til tårene etter City-kampen. Han forklarer at dette hadde sammeheng med Hillsborough-markeringen.

- Grunnen til at følelsene tok overhånd var tidspunktet denne kampen ble spilt på. Det var ikke bare fordi det var en viktig kamp i vår sesong. Det var fordi denne uken alltid vil handle om mer enn bare fotball for alle som har noe med Liverpool å gjøre. Det var følelsesladet for mange mennesker. Jeg snakker på vegne av alle når jeg sier at denne seieren var for ofrene og Hillsborough-familiene. Hele troppen vil være tilstede under minnemarkeringen i morgen. Det skulle bare mangle.

Gerrard hadde lenge stått i fare for å pådra seg sitt tiende gule kort for sesongen, og dermed pådra seg to kampers karantene. Men etter helgen ble grensen hevet til 15 gule kort, og Liverpool-kapteinen kan puste lettet ut.

- Det var fire tøffe kamper. Det var stunder der jeg hadde lyst til å suse inn i taklinger. Jeg måtte også bite meg i tungen mange ganger. Men jeg synes jeg spilte veldig bra i denne perioden, så det har ikke påvirket spillet mitt. Jeg ble litt bekymret at det skulle påvirke spillet mitt da jeg fikk det niende gule kortet mot Cardiff, men det har det ikke gjort.