- Ibe trenger spilletid og erfaring

Brendan Rodgers forklarer at Jordon Ibe er sendt ut på lån for å få spilletid og erfaring under press. Valget av Birmingham var ikke tilfeldig. Lee Clark er en manager som tidligere har fått det beste ut av noen unge spillere.

Jordon Ibe skal spille på lån for Birmingham resten av sesongen. 18-åringen har fått kun to kamper for Liverpools førstelag denne sesongen. I tillegg har han vært ubenyttet reserve 11 ganger.

- Jeg har ønsket at Jordon skulle ut på lån en stund. Ettersom han har vært nær laget og troppen, har han ikke kunnet det, uttaler Brendan Rodgers til Liverpoolfc.com.

- Troppen vår er svært liten, så han har hatt en stor rolle de seneste månedene. Han er fortsatt svært ung. Han trenger imidlertid kamper og erfaring under press, og det har vært begrenset hos oss.

- Det er ikke lenge siden han fylte 18 år, så han har nok av tid. Vi ønsket å sende ham til en klubb med en manager som har jobbet med unge spillere og fått det beste ut av noen unge spillere.

- Vi føler at Lee Clark er en som kan klare det. Tradisjonelt er Birmingham en utmerket klubb, en stor klubb. Så det finnes litt press der, men han skal dit og forhåpentligvis spille, få erfaring og fortjene sin plass på laget.