- Ikke så dårlig som folk sier

Liverpool-manageren erkjenner at laget hans gjør for mange defensive feil, men nordiren mener den skarpe kritikken rettet mot forsvarsspillet er overdrevet.

– Forsvarsspillet og organiseringen har blitt kritisert, men det er på langt nær så dårlig som folk skal ha det til. Vi har sluppet inn tretten mål, mens Chelsea har sluppet inn ti, sier Brendan Rodgers i Madrid i kveld.

I forkant av morgendagens storkamp mot Real Madrid på mektige Santiago Bernabéu, der de røde skal gjøre sitt for å revansjere nederlaget for to uker siden, ser Liverpool-fansen tilbake på en sesong med kun to kamper uten baklengsmål.

 Vil luke bort personlige feil

Sist de holdt nullen, endte kampen 0–0 mot Hull, mens de i august slo Tottenham med tre scoringer. Laget har dermed sluppet inn mål i de tretten øvrige kampene denne sesongen.

– Vi ønsker å gjøre det bedre, men frustrasjonen vår har vært feilene, de enkle baklengsmålene, som vi ønsker å kvitte oss med. Kanskje man gjør seg litt utsatt fordi man ikke har ni spillere bak ballen i hver kamp, men vi må slutte med de personlige feilene, forteller han.

Rodgers sier «alle er klare over de problemene» og mener det er noe han og laget fokuserer mye på å forbedre. Etter kampen mot formsterke Real Madrid, som har vunnet sine elleve siste kamper og topper Champions League-gruppa, tar rødtrøyene imot Chelsea på eget gress.

Les også: Trolig ikke spilletid for Sturridge i morgen

– Det er en stor uke for oss, men vi ser på disse kampene som en mulighet istedenfor en trussel. Vi er fortsatt med i kampen om å kvalifisere oss til sluttspillet, og vi har noen enestående spillere. Nå må vi bare finne tilbake til hurtigheten og intensiteten.

– Det er ingen tvil om at vi har det som skal til for å avansere i denne turneringen. Dette laget har vært modig som har tatt imot utfordringene om å spille og utvikle oss på den måten vi har gjort de to siste årene. Og vi må ikke glemme at det er denne filosofien, måten vi har jobbet på, som har brakt oss hit, sier Rodgers.