- Ikke sentimentale grunner

Brendan Rodgers sier det er spillerens bidrag fremfor sentimentale grunner som er årsaken til at han ønsker å gi Steven Gerrard ny kontrakt.

Rodgers har allerede møtt Gerards agent Struan Marshall for å diskutere kontraktssituasjonen. Liverpool Echo melder at klubben kommer til å starte samtaler om en ny ettårskontrakt i løpet av de neste 14 dagene.

- Det er helt klart ikke sentimentalt, uttaler Brendan Rodgers til Liverpool Echo.

- Som manager har du ikke råd til det. Jeg ser bare på hva han har bidratt med i de to og et halvt årene jeg har vært her.

- Steven var 32 år da jeg kom hit. Han hadde slitt med skader og hadde ikke spilt regelmessig over en rekke år. Jeg kom inn og solgte ham planene og filosofien min om hvordan vi ønsket å jobbe og hans viktighet.

- I den perioden har han vært helt enestående. Laget har kanskje ikke spilt så bra i år, og det har vært fokus på Steven, men han har vært helt strålende for meg, både på og utenfor banen, som leder og kaptein.

- Jeg ønsker at han blir en stor del av utviklingen av denne gruppen i den andre bølgen vi er inne i. Det er ingen følelser involvert i dette.

Steven Gerrard var en av Liverpools bedre spillere i 0-1-tapet for Newcastle.

- Dere ser noen av hans pasninger, og han har innflytelse i garderoben. Han er fortsatt en fremragende spiller.

- Han vil være 35 år på slutten av sesongen, men fortsatt pigg. Han passer meget godt på seg selv. Teknisk og taktisk er han en stor spiller for oss. Han er et perfekt forbilde som unge spillere kan lære av.

Liverpool reiser til Spania i morgen for tirsdagens møte med Real Madrid.

- Det er derfor vi har jobbet så hardt. Vi har ønsket å være med på slike kamper, den som venter oss på tirsdag, ettersom det betyr at vi har vært suksessfulle.

- Det har vært en bratt læringskurve for oss denne sesongen med kamper og introduksjonen av mange spillere, men vi kommer til å bli bedre.

- Den lille motgangen vil gjøre oss sterkere når vi kommer ut av den. Spillerne har vært storartede i sin oppofrelse. Jeg kan ikke be om mer på det området. Individuelle feil er noe som skjer, og det er en del av fotballen.

- I Liverpool er det en forventning som kan bli enda større. Vi må bare fokusere på nytt igjen. Min jobb er få spillerne til å beholde selvtilliten. Forhåpentligvis vil vi få stabile resultater.