- Ingen vanlig kamp

Det er usikkert om Joe Allen blir friskmeldt til kveldens kamp mot Everton, men waliseren forventer uansett en spesiell forestilling under flomlysene på Anfield.

Joe Allen (23) er den eneste av spillerne fra Liverpool og Everton som har spilt under begge managerne, Brendan Rodgers og Roberto Martinez. Rodgers har holdt muligheten åpen for at waliseren kan bli friskmeldt i tide til kveldens kamp, selv om tipsene synes å gå i retning av at det blir akkurat litt for tidlig for sympatiske Allen som trolig ennå husker den kjempemissen han hadde under 3-3 kampen på Goodison i november.

- Lidenskapen og intensiteten gjør at dette ikke er som en vanlig kamp, forklarer Joe Allen i et intervju med amerikanske NBC. – Det er slike kamper du ser fram til mer enn noe annet.

- Dette er et av de største lokaloppgjør som finnes, og det gjelder ikke minst under de siste sesongene hvor rivaliseringen mellom Everton og Liverpool har blitt enda sterkere siden de også kjemper side ved side på ligatabellen. Det krydrer det bare enda mer.

- Med en gang du kommer til en av de store klubbene i Liverpool forstår du hvor mye lidenskap fansen har til sin klubb. Alle vet hva det dreier seg om i forkant av et derby.

- Jeg er sikker på at tempoet og intensiteten vil bli den samme, kommenterer Joe etter å blitt minnet på at det ble 3-3 i det forrige møtet mellom de røde og de blå. - Jeg ble imponert av Everton over hvordan de kjempet seg tilbake etter å ha kommet under, men vi gjorde det samme. Det var en kamp som hadde alt. Forhåpentligvis vil denne bli like spennende, men hvor Liverpool kan gå seirende ut av det.

- Vi har stor moral i laget, men vi har også spillere som kan avgjøre kamper. Du har sett det til stadighet fra Suarez og Sturridge denne sesongen, men vi har også typer som Coutinho og Raheem som har evnen til å produsere noe ekstra.

- Jeg tror han kan spille over alt, kommenterer midtbanespilleren om at Steven Gerrard i det siste har fått en mer defensiv oppgave. – Han er en toppspiller og de beste spillerne kan spille på flere plasser. Det har vært et privilegium å få sjansen til å spille med ham og lære fra ham hver dag.

- Han har hatt stor innflytelse og gjort det virkelig bra etter at han kom til Everton, sier Allen om Roberto Martinez, som han spilte under i Swansea. – Ikke at det er så overraskende, han er en god manager.

- Brendan Rodgers har en klar filosofi, men det er klart at stilen vil forandre seg ut fra hvilken klubb du er manager i. Han er i tillegg en ung manager som stadig er under utvikling.

- Det er to unge managere som leder to unge lag som stadig blir bedre. Dette er allerede et enormt derby og vil ikke minst bli det i fremtiden, og jeg håper å kunne være del av mange slike kamper i årene fremover.