- Ingen VM-spillere for City

Manuel Pellegrini har sagt at Manchester City ikke kommer til å bruke noen av spillerne fra VM mot Liverpool i natt. Samir Nasri trolig tilbake fra skade.

Liverpools tredje kamp i USA – og den femte treningskampen totalt i sommer – spilles klokka 01.10 i natt norsk tid. Det blir de rødes første treningskamp mot Premier League-motstand på to år.

Klikk her for å få tilsendt lagoppstilling og scoringsvarsler rett til mobilen!

Manchester City startet sommerens sesongoppkjøring med et treningsopphold i Skottland, der laget spilte to kamper. Dundee, med fordelen av å starte pre-season to uker før de lyseblå, slo Premier League-mesterne i den første gjennomkjøringen etter ferien. Det var ingen VM-spillere med på laget, og kampen ble brukt som en ren treningsøkt for Manuel Pellegrinis menn.

Willy Caballero, en rutinert keeper Etihad-laget hentet fra Málaga tidligere denne måneden, debuterte mellom stengene og fikk stå hele kampen.

Flere unge og mindre kjente spillere, deriblant Mathias Bossaerts, Jason Denayer og Karim Rekik, fikk minutter på banen i City-drakten – i tillegg til stjerner som Jesús Nava, Stevan Jovetic, Samir Nasri og Liverpool-linkede Micah Richards.

Fire dager senere kom imidlertid seieren. Da stod Hearts på motsatt banehalvdel foran drøyt tolv tusen tilskuere på Tynecastle stadion, og skottene fikk se Scott Sinclair sende Manchester City i ledelsen omtrent halvveis ut i første omgang. Pellegrini byttet ti spillere i pausen – alle bortsett fra målscorer Sinclair – og Hearts utliknet etter 56 minutter.

Negredo skadet

Bortelaget ble stadig bedre utover i andre omgang, der svenske John Guidetti spilte sammen med Stevan Jovetic på topp. Ti minutter før slutt ble Emyr Huws lagt i bakken, og Manchester City fikk straffespark. Aleksandar Kolarov satte ballen i nettmaskene fra ellevemeteren, noe som sørget for at de lyseblå avsluttet Skottland-oppholdet med 2–1.

En tjukk strek i regningen kom dog under navnet til Álvaro Negredo. Spissen, med matchvinnermålet hjemme mot Liverpool forrige sesong, pådro seg et brudd i foten og må tilbringe de neste ukene i ro og på rehabiliteringsrommet.

Saken fortsetter under bildet.

– Han er blitt operert og vil være ute i to eller tre måneder, sa Pellegrini.

Etter kampen reiste Premier League-vinnerne til Nord-Amerika for å fortsette oppkjøringen. Der fikk de møte MLS-mester Sporting Kansas City i en treningskamp i forrige uke, og Manchester City gjorde kort prosess på amerikanerne. Midtbanespiller Bruno Zuculini fra Argentina ga den engelske klubben ledelsen før det tredje minuttet var passert i USA, men vertene utliknet etter halvtimen.

Seier og mål i debuten

Jovetic og Sinclair brant flere målsjanser før pause, og laget burde ledet med flere mål, men det var Dedryck Boyata som overlistet keeperen. Forsvareren stanget inn 2–1 etter et presist innlegg av Navas, noe som ga gjestene ledelsen halvveis. For første gang denne sommeren var en rekke Manchester City-spillere på banen hele kampen, og den andre omgangen endte med to nye scoringer. Kolarov avgjorde kampen fra straffemerket, før Kelechi Iheanacho, en nigeriansk 17-åring, kronet debuten med mål og 4–1 i målprotokollen.

– Kelechi er bare 17 gammel, og han kommer til å være veldig viktig for oss i fremtiden. Han har demonstrert hva han er i stand til å gjøre i tiden som kommer, skrøt manageren etter kampen.

Knuste Milan

Så ble International Champions Cup sparket i gang, og der fikk Iheanacho vise seg frem igjen. Samtidig som Liverpool beseiret Olympiakos med ett mål i Chicago, ble AC Milan nemlig rundspilt av Manchester City i Pittsburgh.

Det tok bare elleve minutter før Pellegrinis mannskap tok ledelsen over italienerne. Navas spilte Jovetic igjennom, og spissen hadde ingen problemer alene mot Michael Agazzi i Milan-buret. Kort tid senere doblet Sinclair ledelsen, før Navas skjøt inn 3–0 på volley. Og da talentfulle Iheanacho satte inn 4–0 tre minutter senere, ledet Manchester City med fire mål allerede før halvtimen var passert på Heinz Field.

Sulley Muntari ga ødela imidlertid byllen og reduserte for Serie A-klubben fra kloss hold før pause, men Milan klarte aldri å true seieren. Et snaut kvarter inn i andre omgang, som ble noe utsatt på grunn av lyn og torden, fastsatte Jovetic sluttresultatet til bunnsolide 5–1.

Ingen Yaya – men kanskje Nasri

Av Manchester Citys spillere har Sinclair, Caballero, Kolarov, Boyata, Navas, Fernando, Jovetic, Guidetti, Richards, Greg Leigh, Rekik, Matija Nastasic, Zuculini, Javi García og Huws har vært på banen i alle treningskampene hittil.

Nasri har slitt med en kneskade den siste tiden og spilte ikke i kampene mot Kansas og Milan, men lagets manager fortalte nylig at franskmannen trolig blir klar til nattens møte med Liverpool.

Samtidig hevder Pellegrini at VM-spillerne – fem stykker sluttet seg til troppen i forrige uke – sannsynligvis ikke vil være på banen før Olympiakos-kampen til helga fordi «de må gjennomføre oppkjøringen først». Dermed blir trolig ikke spillere som Yaya Touré og Edin Dzeko med mot Merseyside-laget.

Zuculini, som ble hentet for tre millioner pund i sommer, trøbler også med en vond ankel, men argentineren forteller selv at han er klar til å spille mot de røde og sier det er opp til manageren om han får utfolde seg på Yankee Stadium i natt.

Echo: – Flano ute

Liverpool må trolig klare seg uten Jon Flanagan, som ifølge Liverpool Echo skal hviles helt til laget er hjemme i England. Backen har en liten kneskade, og den holdt ham ute mot Olympiakos. Lokalavisen tror ikke Flanagan er på banen før generalprøven – hjemme mot Dortmund – til Premier League-starten.

I tillegg skal Daniel Agger, som ikke trener med laget, angivelig ha reist hjem til Merseyside sammen med Fabio Borini. Dansken er tilsynelatende skadet, noe Borini også er, og begge ryktes stadig vekk fra klubben.

Adam Lallana, Tiago Ilori og João Carlos Teixeira er også ute med skader. De to sistnevnte er heller ikke med troppen til Nord-Amerika, men behandles og trener på Melwood.

Kampen mellom Manchester City og Liverpool sendes direkte på Viasat Fotball, Viaplay, LFCTV GO og Sky Sports fra klokka 01.10 norsk tid. Liverpool.no oppdaterer fortløpende fra kampen. Du kan også motta lagoppstilling og scoringsvarsler på SMS ved å klikke her!