- Italia-kampen var vanskelig

Raheem Sterling ble kåret til Englands beste spiller mot Italia, men selv syntes han VM-debuten var vanskelig.

Foran den viktige kampen mot Uruguay i Sao Paulo i morgen reflekterer Sterling over egen innsats mot italienerne.

- Italia-kampen var en stor begivenhet. Jeg prøvde å behandle den som en helt vanlig kamp, og gjøre mitt beste, forklarer Sterling til det engelske fotballforbundets offisielle nettside.

- Jeg forsøkte å jobbe hardt for laget, og bidra både i angrep og i forsvar. Det ble en vanskelig kamp for meg, for de hadde tre spillere rundt meg hele tiden. Vi gjorde vårt beste, men det var ikke godt nok til slutt.

- Før kampen fikk jeg klar beskjed fra min mor om å slappe av, og ikke legge for mye press på meg selv. Det rådet fulgte jeg.

- Jeg fikk en tekstmelding fra henne etter kampen, men jeg orket ikke svare før neste dag fordi vi tapte kampen. Hun ba meg legge tapet bak meg raskt, og se frem mot neste match. Hun sa jeg skulle forsøke å gjøre alle i familien min stolte, og gjøre hele nasjonen stolt. Hun kan være ganske hard mot meg, og hun sier hele tiden at jeg ikke scorer nok mål.

Sterling står nå bokført med fem landskamper for England.

- Jeg er ung, og lærer hele tiden. Jeg tar hver dag som den kommer. Jeg har fortsatt mye å lære, og må bli voksen. Jeg har folk rundt meg som gir meg de riktige rådene.

- I oppveksten visste jeg alt om de andre spillerne på landslaget. Jeg så Wayne, Franke og Stevie spille, og de er spillere jeg ser opp til. Det er en ære for meg å spille sammen med slike spillere, som har gjort så mye både for klubb- og landslag.

- Manageren forsøker å ta bort presset, slik at du kan spille ditt eget spill. Det er veldig viktig for en ung spiller. Han ønsker at jeg skal vise hva jeg kan med ballen. Jeg lærer hele tiden, og forsøker å ikke frykte noe som helst i kampene. Jeg forsøker å ikke tenke så mye på motstanderen. Jeg forsøker bare å tenke på meg selv og laget mitt.

- Men vi har studert Uruguay. Vi ønsker ikke å si så mye om hva vi har studert. Vi forsøker å finne måter vi kan bryte dem ned på, og manageren har forberedt oss veldig godt for denne kampen. Vi kommer til å gå ut på banen for å gjøre vårt beste i morgen.