- Jeg blir aldri fornøyd

Brendan Rodgers forteller at han streber etter perfeksjon som fotballmanager, og sier han aldri blir helt fornøyd med eget lag.

Selv da Liverpool ledet 4-0 over Arsenal etter tjue minutters spill på Anfield forlangte Rodgers mer av sitt lag.

- Jeg forlanger alltid perfeksjon. Jeg vet det er for mye forlangt, for det kan ikke bli perfekt i fotball, men det er slik jeg er som trener. Jeg blir aldri fornøyd, sier Rodgers til Liverpool Echo.

- Jeg har en higen etter at vi skal spille og jobbe slik vi ønsker å gjøre det. Jeg ønsker at vi skal bli så gode som mulig. Jeg liker det ikke når det blir for komfortabelt. På 4-0 ønsket jeg å forsikre meg om at vi beholdt konsentrasjonen og fokuset. Jeg fortsatte å jage spillerne. Jeg vil aldri gå trøtt av å drive spillerne videre, slik at de leverer sitt ytterste, fortsetter Liverpool-manageren.

- Etter seieren over Arsenal dro jeg hjem og så Swansea mot Cardiff. Jeg spiste et måltid og forberedte meg på treningen neste dag. Vi hadde en fin økt med spillerne som ikke spilte kampen. Lørdagens kamp var en flott prestasjon, men det har vært som normalt etter det.

Rodgers hevder at han ikke var overrasket over lagets spill mot Arsenal.

- Jeg ser det hver dag. Jeg ser det i deres arbeid. Men spillerne må gå ut på banen og levere, og de gjorde helt klart det i helgen.

- Det har vært veldig godt å høre noen folk som har vært involvert i denne fotballklubben i lang tid kommentere hvor god denne kampen var. Det setter ting i perspektiv.

- Nivået på spillet var det jeg var mest fornøyd med. Arsenal var ligaleder og forbereder seg på å møte Bayen München i neste runde av Champions League, og folk snakker om at vi burde hatt sju, kanskje åtte mål, mot dem.

- Det sier virkelig noe om nivået spillerne spiller på, spesielt på hjemmebane. Vi ønsket tidvis å kontrollere kampen i lange perioder, og jeg syntes det var en imponerende del av vårt spill – måten vi håndterte kampen på. Det var veldig tilfredsstillende, men nå må vi beholde fatningen og se mot neste kamp.

Rodgers skryter av den uegoistiske innsatsen som Luis Suarez la ned mot Arsenal.

- Det er den type innsats som driver prosjektet fremover her i klubben. Det er en slik innsats denne klubbens historie er basert på. Når suksessen startet i 1960-årene handlet det om å ofre seg for andre. Alt handlet om laget.

- Det handlet om å ha store spillere innenfor systemet, men man visste at det dreide seg om laginnsats. Det ser vi i dag også. For meg er det viktig å dra nytte av de kvalitetsspillerne vi har, men de må også passe inn i strukturen. Luis Suarez var et typisk eksempel på dette i helgen. Han gjorde ikke mål, men var strålende.

- Han har utviklet seg til å bli en verdensklassespiller i min tid her, gjennom å spille i en sentral rolle. På lørdag viste han også at han kan spille i en posisjon ute på siden.

- Det sier litt om ham når han svarer på spørsmålet om han helst vil bli toppscorer i Premier League eller kvalifisere seg for Champions League med Liverpool. Han vil si at han ønsker å spille i Champions League, og det forteller alt om ham.