- Jeg elsker barn og hunder

Mario Balotelli forteller at han liker barn og hunder, fordi de er ærlige og oppriktige. Og det er kun på en fotballbane han føler seg helt fri.

- Hver morgen når jeg våkner, tenker jeg at i går var det kanskje noen som snakket negativt om meg. Men når jeg ser barn komme bort til meg, tenker jeg at jeg kan ikke være så ille. Jeg kan bli enda bedre, selvsagt, men barn er naturlige og ærlige. Dersom de ser deg og ikke liker deg, så kommer de ikke bort til deg, siteres Balotelli av Sport Magazine.

- Så dersom de kommer bort til meg hele tiden, betyr det at jeg ikke kan være så ille, verken som fotballspiller eller som menneske. Når barn slutter å spørre om autografen min eller et bilde så må jeg kanskje forandre meg. De er ærlige. Derfor elsker jeg barn. Og hunder.

- Selvsagt savner jeg familie og venner i Italia. Når jeg drar tilbake dit tilbringer jeg mange timer med mindre foreldre, og prater med dem. Og så besøker jeg venner og gjør det som venner normalt gjør, spiller Playstation og bordtennis. Jeg går også tur med hundene mine.

- Jeg har noen veldig smarte hunder. Lucky er utrolig. Når du ser henne inn i øynene er det som å se en person. Når jeg snakker med henne, så lytter hun. Jeg trenger bare å si ting en gang. Ber jeg henne gi labb, så gjør hun det. Ber jeg henne sitte, så gjør hun det. Jeg ber henne løpe, og hun løper. Hun gjør alt jeg ber henne om.

- Fotball har alltid vært synonymt med frihet for meg. Jeg går ut på banen og får gjøre det jeg vil. Jeg husker da jeg var liten, og sparket ball i parken med vennene mine. Jeg kom alltid sist dit, men uansett hvilket lag jeg ble med på så vant vi. Det andre laget ønsket ikke at jeg skulle få være med.

- Men jeg følte meg alltid fri, og slik er det nå også. Ute på banen tenker du kun på det som foregår ute på banen. Du gjør alt for å bli så god som mulig. Dersom det fungerer, så fungerer det. Akkurat nå er jeg inne i en periode der ting ikke fungerer for meg, og det går ikke så bra. Men du må fortsette å forsøke, og så vil det ordne seg. Det er ikke vansklig. Mye ligger på det mentale planet.

- Jeg har tabbet meg ut noen ganger, akkurat som alle har gjort mens de var unge. Det med fyrverkeriet skjedde, men det var ikke jeg som avfyrte det. Jeg vet at det er slik som dette i England. Det er synd, men jeg er blitt vant til det. Avisene prøver hele tiden å gi meg et dårlig image, og skriver ting som ikke er sanne. Utenfor banen har jeg egentlig aldri problemer, for jeg er alltid hjemme. Når folk baksnakker meg er det bare fordi de lytter til mediene og tror på det avisene skriver. De mister også fokus på fotballen jeg spiller, så alle tror jeg er mest berømt for ting som skjer utenfor banen.

- Noen fortalte meg nylig at jeg angivelig skal ha sagt at dersom jeg har sex i tre eller fire timer før en kamp, så slår det positivt ut for meg ute på banen. En ting er sikkert, hadde jeg hatt sex i fire timer før en kamp, så hadde jeg ikke vært i stand til å spille! Det tror jeg ikke noen hadde klart. Slikt får meg til å dra på smilebåndet, men slik er jeg altså ikke.

- Jeg fokuserer på fotballen. Jeg bor ute på landet. Jeg er avslappet, og jeg håper jeg skal begynne å score mål snart. Gjør jeg det, vil kanskje andre folk begynne å fokusere mer på fotballen også, og ikke alt tullsnakket.

- Jeg er en kar som sier ting rett ut. Jeg skjønner hvorfor jeg ikke er i landslagstroppen. Jeg har ikke scoret mål, mens andre spillere som Graziano Pelle og andre spisser har gjort det. Så de fortjener å være på landslaget. Men jeg elsker Italia, og ingen kan noen gang si noe annet om mitt forhold til landslaget. Jeg har alltid elsket å spille for landslaget, men jeg må være ærlig å si at jeg er veldig skuffet over at folk ga meg skylden for at det gikk dårlig for Italia i VM. Jeg hadde to, kanskje tre målsjanser, i løpet av hele turneringen. Alle vet at jeg scoret mot England, men jeg fikk ikke til så mye annet. Til og med Cesare Prandelli snakket nedlatende om meg. Burde han si slike ting til avisene om meg like etter en kamp? Jeg forventet ikke det, og svarte ikke. Det var ikke noe vits. Jeg mener at skikkelige menn sier ting direkte til deg, slik det er, uten å gå bak ryggen din. Jeg er slik. Jeg sier ting rett ut, slik de er.

- Brendan Rodgers er veldig real slik. Han har karakterstyrke. Det mener jeg gjenspeiler seg i måten laget spiller på også. Jeg tror han kan hjelpe meg til å bli en bedre spiller. Han er veldig åpen og ærlig. Alle kan snakke med ham. Han bryr seg først om mennesket, deretter om fotballspilleren. Brendan er opptatt av at du skal være et godt menneske. Du kan ikke være en kødd.