- Jeg er blitt mer voksen

Luis Suarez tenker mer på konsekvensene av sine handlinger nå enn han gjorde tidligere i karrieren.

- Jeg er glad for at jeg har funnet ut av og innsett visse ting. Dersom du ikke mater pressen, vil de heller ikke ha noe å si om deg. Jeg har vært gjennom mye. Det har stormet rundt meg. Men jeg har skjønt at jeg må fokusere mer på fotball og mindre på andre ting, uttaler Suarez til radiostasjonen Sport 890 i Uruguay.

- Jeg er blitt mer voksen. Jeg har prøvd å tenke mer på konsekvensene av ting før jeg gjør noe. Folk i England snakker ikke om meg nå, for jeg gjør ikke noe galt. De må snakke om meg som fotballspiller i stedet.

- Du innser visse ting etter som årene går. En av tingene jeg har lært meg er for eksempel hvordan jeg skal forholde meg til dommere.

- Jeg hadde fått et rykte på meg for å hele tiden klage til dommerne. Jeg har lært meg å unngå konfrontasjoner. Da blir du behandlet bedre. Jeg synes klubben har hjulpet meg med dette, fansen og spillerne også. Det har vært vanskelig for meg, men de har hjulpet meg gjennom det.

- Jeg har bare gjort to feil i min karriere. Den første var mens jeg spilte i Ajax, og jeg bet en motspiller. Den andre var da jeg bet Ivanovic. Dette var mine eneste to feil som fotballspiller. Jeg har beklaget dette, og lagt det bak meg.

- Det er ikke noe annet jeg angrer på. Alt det andre var som en film folk i England trodde på. Saken med Evra var ikke sann. Jeg ble dømt uten bevis. Men det tilhører fortiden. Jeg var lei meg da, men jeg er glad i dag.

Suarez avslører ellers at hans største frykt er å bli skadet foran VM i Brasil.

- Sannheten er at jeg er redd for å bli skadet, etter å ha sett det som skjedde med Falcao og Walcott. Slike ting slår deg. Du frykter det i forbindelse med hver eneste takling i hver eneste kamp. Men du lever i nuet, og gir alltid ditt beste for klubben din. Du kan ikke tenke på dette hele tiden.

- VM er en unik mulighet, og jeg ønsker å være der. Men jeg foretrekker å fokusere på den engelske ligaen nå. Tiden for å tenke på landslaget vil komme senere.

- Det er mye spenning forbundet med VM. Det viktigste er at Uruguay vinner, og ikke hvem som spiller på laget.