- Jeg er veldig glad for å være her

Mario Balotelli har gjort sitt første intervju etter £16 millionerovergangen fra AC Milan. Angriperen er glad for å være tilbake i engelsk fotball.

For 18 måneder siden forlot Mario Balotelli engelsk fotball, da Manchester City solgte ham til AC Milan. I den italienske klubben scoret han 30 mål på 54 kamper. Nå er han tilbake i Premier League.

 

- Jeg er veldig glad. Vi har pratet om å komme hit, og jeg er glad for å være her. Liverpool er et av de beste lagene her i England. Fotballen er veldig bra her. Det er et godt lag med unge spillere, og det er grunnen til at jeg kom hit, sier Balotelli til Liverpoolfc.com i sitt første intervju.

 

Han fikk en voldsom velkomst da han var på Melwood for legesjekk på fredag.

 

- Jeg forventet deg ikke, fordi jeg har alltid spilt mot Liverpool. Hver gang jeg har spilt mot Liverpool, så har ikke supporterne vært så hyggelige med meg, men det er normalt, dette er fotball. Nå som jeg spiller for Liverpool, kan jeg se at folk har forventninger. De er veldig glade, og det gjør samtidig meg veldig glad.

 

Han har tidligere fortalt Fabio Borini at det å spille på Anfield er en «nydelig opplevelse». På spørsmål om han likte å spille på Anfield svarer han kort.

 

- Nei, men når jeg spiller med dette laget på Anfield, så kommer det til å bli fint. Det å spille her for Liverpool gjør meg spent, men for en motspiller er det vanskelig.

 

- Jeg har kanskje litt mer erfaring enn andre spillere. Dersom jeg kan hjelpe dem, vil jeg være glad for å kunne hjelpe.

 

Liverpool er tilbake i Champions League etter å ha vært ute i fem sesonger. Balotelli vant turneringen med Inter i 2010.

 

- Jeg går alltid inn i en turnering med ønske om å vinne. Vi får se. Jeg ønsker helt klart å vinne Champions League igjen.

 

Han omtaler overgangen til AC Milan som en feil.

 

- Jeg er glad for å være tilbake, fordi jeg forlot England og det var en feil. Jeg ønsker å dra til Italia, men forsto at det var en tabbe. Engelsk fotball er generelt bedre. Engelsk fotball er vakkert.

 

Han har valgt draktnummer 45 i Liverpool - som i sine andre klubber.

 

- Da jeg først spilte tre eller fire kamper med Inter Milan, da jeg var ung, spilte jeg med nummer 45 fordi numrene for spillerne var fra nummer 36 til nummer 50. Jeg valgte 45 fordi jeg spøkte om at fire pluss fem var ni, og jeg scoret i alle de fire kampene. Det bringer meg lykke, og det er grunnen til at jeg har beholdt nummer 45.

 

- Når jeg møter laget, starter å trene med dem og starter min første kamp vil det gå opp for meg. Til nå har jeg bare sett byen, sier italieneren om overgangen.

 

I kveld vil han være på plass på Etihad Stadium, hans gamle hjemmebane.

 

- Jeg kommer til å se kampen. Jeg ville elske å kunne spille, men det kan jeg ikke, så jeg får heie på dem fra tribunen.

 

På spørsmål om hva han ønsker å oppnå med LFC er svaret kort og enkelt.

 

- Så mye jeg kan.