- Jeg har lært av de beste

Jordan Henderson er takknemlig for den hjelpen han har fått av Brendan Rodgers og Steven Gerrard.

Jordan Henderson ble utnevnt til visekaptein på mandag.

- Jeg hadde ingen følelse av at det kom. Sjefen hentet meg og fortalte at han ønsket å gi meg det. Jeg trengte ikke lang betenkningstid. Det var en fantastisk følelse, uttaler Jordan Henderson til Liverpool Echo.

- Det er en stor ære å være visekaptein i Liverpool FC, og en stor ære å bli gitt ekstra ansvar av manageren.

- Jeg feiret ikke spesielt da Brendan ga meg beskjeden. Jeg er den type person som bare går videre. Jeg vet hvor stor rolle det er ettersom dette er en meget spesiell klubb, men det er noe jeg ser frem til.

Brendan Rodgers har hatt stor betydning for Henderson karriere.

- Manageren lovet meg at han skulle forbedre meg. Jeg har mye å takke ham for fordi jeg føler at han har gjort det. Taktisk trengte jeg å forbedre meg. Det var det store da han kom hit. Han sa at jeg trengte å forbedre min taktiske årvåkenhet, at den trengte å bli bedre i kamper.

- Jeg tror det har forbedret seg, men jeg forsøker å forbedre meg hver dag på treningsfeltet. Jeg ser hver kamp om igjen for å se hva jeg kan gjøre bedre. Manageren hjelper meg med det. I store kamper er det mye taktikk.

- Forskjellig formasjoner, forskjellig taktikk, forskjellige kontringer. Jeg har lært mye, og jeg fortsetter å lære. Jeg vil bli enda bedre av å spille i Champions League. Det var tøft her om dagen, men det viktigste var at vi fikk jobben gjort.

Henderson synes også Steven Gerrard har vært til stor hjelp.

- Steve gratulerte og fortalte at jeg hadde jobbet hardt og fortjente det. Det var en god følelse. Ikke bare kom det fra den beste lederen Liverpool og England har hatt, men også den beste spilleren.

- Stevie er den perfekte rollemodellen for alle spillerne i måten han oppfører seg på. Jeg forsøker å lære av ham hver eneste dag.

- Dette er min fjerde sesong her, og han har hjulpet meg mye på og utenfor banen. Han har hatt stor innflytelse på min karriere. Jeg ser opp til ham som person og spiller. Jeg har ingen bedre å lære fra.

- Han er en genuint hyggelig person. Alt han sier og gjør handler om laget, ikke om han selv.

Jordan Henderson tenker ennå ikke på å erstatte Steven Gerrard som kaptein.

- Jeg tenker ikke så langt frem ettersom mye kan forandre seg meget raskt i fotball. Jeg er sikker på at det kommer til å gå noen år til. Steve virker å være frisk som en fisk. Dere kan så hvor stor innflytelse han har. Jeg tror han kan spille hver kamp denne sesongen.

- Hvis den tiden kommer, så skal jeg gjøre mitt beste, ikke bare for lagkameratene, men også for supporterne.

- Jeg vil bare forsøke å støtte Steve med det jeg kan. Det kommer ikke til å bli noe forandring for meg. Jeg vil bare fortsette å gjøre det jeg har gjort. Jeg vil alltid fortsette å hjelpe lagkameratene så best jeg kan. Noen ganger blir jeg litt frustrert, men det er ingenting personlig ved det.