- Jeg måtte forandre min oppførsel

Luis Suarez sier i et intervju at han forstod at han måtte gjøre noe med sitt omdømme, og forandre hvordan han oppførte seg ute på fotballbanen.

Dette er noe av hva Suarez sier i et intervju med Sports Illustrated:

- Jeg ønsket å forandre på slem gutt stempelet da jeg mener at jeg ikke er så ille som jeg er blitt fremstilt. Det er forferdelig å høre og lese hva som blir sagt om deg.

- Det beskriver meg på den måten at jeg vil kjempe for hver eneste ball, ønske å vinne hver eneste kamp og hater det å tape, svarer Suarez på om han representerer «garra», et uttrykk i Uruguay som forteller om den tæl og besluttsomhet som ligger i en nasjon av mindre enn 3,5 millioner innbyggere men som har vunnet VM i fotball to ganger.

- Noen ganger på banen kan det være at lidenskapen overmanner deg og du gjør ting du angrer på i etterkant. Samtidig kan du lære av dette og jeg mener jeg har vært en god rollemodell siden sist sommer. Jeg har vært profesjonell og jeg greier å se framover og spille bra uansett hva som har blitt sagt om meg.

- I mine øyne gjorde jeg ikke noe galt, sier Luis når han tenker tilbake på siste VM og da han handset på målstreken i kvartfinalen mot Ghana. – Jeg ofret muligheten til å få spille en semifinale i VM for at mine lagkamerater skulle få en sjanse til å gjøre det.

- Jeg har forandret meg, fortsetter Liverpools nr.7 når det blir snakk om filming inne i straffefeltet. – Men hvor mange gule kort har jeg fått for filming? Jeg har fått mange gule kort i min karriere, men de fleste er for kjeftbruk, for slåssing, for fellinger, ikke for filming. Noen ganger faller jeg, men det er for å få et straffespark etter at jeg har blitt felt.

- Min samvittighet er veldig ren, forklarer Luis videre angående episoden med Patrice Evra, da han fikk en suspensjon for å ha kommet med et rasistisk utsagn. – For det første, jeg er ikke en rasist. Det er mange mennesker som kan skrive under på det sier mannen hvis bestefar var mørkhudet.  – For det andre er det mye som blir sagt under kampens hete ute på banen. Ut fra alle de video-opptakene som var tilgjengelig var det ikke et eneste som kunne bevise at jeg sa noe som var rasistisk.

- Noe av min oppførsel ute på banen har ikke vært veldig bra for mitt omdømme. Det reflekterer imidlertid ikke den jeg virkelig er. Utenfor gressmatta er jeg veldig beskjeden. Jeg forstod at jeg måtte omgjøre min atferd som fotballspiller. Jeg måtte fortsette å spille bra, men uten en dårlig oppførsel.