- Jeg vil oppleve Champions League-kveld på Anfield

Luis Suarez er usikker på om Liverpool kan vinne Premier League denne sesongen, men er klar på at en plass i Champions League er målsettingen. Spissen har hørt alt om Champions League-kveldene på Anfield.

Liverpool ble utslått av FA-cupen forrige helg etter 1-2-tap mot Arsenal. I Premier League ligger de røde på 4.plass, men ligger kun fire poeng bak ligaleder Chelsea før hjemmemøtet med Swansea.

- Det var skuffende å tape mot Arsenal ettersom vi ønsket å gjøre det bra i FA-cupen. Det var en turnering vi hadde en stor mulighet i, og vi spilte bra, uttaler Luis Suarez til Liverpool Echo.

- Vi vet at ikke alt i fotball går vår vei. Vi har glemt den kampen raskt. Vårt fokus er nå på neste kamp mot Swansea. Vi har 12 kamper igjen. La oss se hva vi kan oppnå.

- Om vi kan vinne tittelen? Jeg er ikke sikker. Jeg synes Premier League er så vanskelig denne sesongen. Alle lagene kan tape kamper. Man City, Chelsea og Arsenal har avgitt poeng.

- Vi er meget sterke på hjemmebane, og vi må fortsette med det. Manageren sier at vi er en chihuahua. Vi må ha fokus på hver kamp. I fotball vet du aldri hva som kan skje.

- Å komme med i Champions League er alt vi ønsker. Det er vår målsetting – å spille der neste sesong.

- Vi har en liten tropp. Når våre elleve beste spillere starter, har vi vist at vi kan spille bra mot ethvert lag. Men dersom vi har skader på én eller to spillere, kan det bli vanskelig for manageren.

- Vi har et meget godt lag på et godt nivå. Vi tror at vi kan komme til Champions League.

Suarez har fått ekstra motivasjon av å se 1/8-finalene Manchester City-Barcelona og Arsenal-Bayern München.

- Jeg så kampene på tv denne uken. Når du hører Champions League-hymnen, er det motivasjon i seg selv.

- Jeg ønsker å komme dit med Liverpool. Det er en utrolig turnering. Det er der vi ønsker å spille – mot topplagene i Europa.

- Stevie (Gerrard) har fortalt meg om Champions League-kveldene på Anfield. Han sa at når du har spilt Champions League på Anfield, kommer du aldri til å glemme det. Jeg ønsker å prøve det selv.

- Da jeg kom hit, sa jeg at det var en drøm om å spille for Liverpool og i Champions League her. Jeg vet at jeg kan oppnå drømmene mine her.

Luis Suarez har scoret 23 mål på 21 Premier League-kamper denne sesongen.

- Jeg synes dette har vært min beste sesong i karrieren så langt. Det er min jobb å score og skape mål, og hjelpe laget.

- Når du har gode lagkamerater og en manager som har troen på deg, så hjelper det deg mye i jobben din.

- Det betyr alt for meg som spiller å vite at jeg har tillit fra supporterne når jeg går ut på banen. De hjelper meg til å gi mitt beste.

Suarez følte den støtten mer enn noen gang da han spilte sin første hjemmekamp mot Crystal Palace i oktober etter langvarig karantene. Han entret banen med sin nyfødte sønn Benjamin og sin tre år gamle datter Delfina.

- Det var en spesiell dag for meg. Jeg vet at det ikke er normalt å ta med barna ut på banen i England, men det er normalt i Uruguay.

- Jeg ønsket å vise Liverpool-fansen min familie. Jeg ønsket at alle skulle vite at jeg var så lykkelig i livet, både på og utenfor banen.

- Det var min første kamp tilbake på Anfield. Jeg ønsket at barna mine skulle dele det øyeblikket.

- Det var et følelsesmessig øyeblikk for meg. Det var utmerket å komme tilbake og spille på Anfield etter så lang tid.

Hans kone Sofia har advart Luis mot at hun ikke ville overvære kamper hvis hans oppførsel på banen ikke ble bedre. Suarez har kun pådratt seg fire gule kort denne sesongen.

- Min kone er så fornøyd nå. Jeg forsøker å holde meg rolig på banen med dommerne og forsvarerne. Jeg prøver å unngå diskusjoner. Det er bedre å konsentrere seg om å hjelpe laget. Det er det viktigste. Du må holde hodet kaldt.

- Da jeg var barn, lyttet jeg til de store spillerne. Nå er jeg en stor spiller på et stort lag, og andre spillere kommer og snakker med meg. Det er positivt for meg. Jeg må gå foran som et godt eksempel.

Luis Suarez innrømmer at han har spilt med smerter i enkelte kamper for Liverpool., men spissen har ikke mistet en eneste kamp på grunn av skader i løpet av tre år på Anfield.

- Jeg bare elsker å spille fotball. Jeg snakker bestandig med manageren. Jeg forteller ham hvor mye jeg ønsker å spille. Selv mot de mindre lagene i cupene ønsker jeg å spille.

- Det er stunder jeg har hatt smeller, men jeg har klart å komme over dem. Jeg er meget sterk i kropp og hodet.