- Kjipt å tape sånn

Juniorspillerne burde ledet over Real Madrid i gårsdagens UEFA Youth League-kamp på Estadio Alfredo Di Stéfano i den spanske hovedstaden. I stedet viste hjemmelaget effektivitet foran kassa.

I løpet av et kvarter sørget Real Madrid for at 1–1 ble til 4–1, og Liverpool måtte gå i garderoben uten poeng mot de kongehvite, som ble slått hjemme på Merseyside for to uker siden.

Rødtrøyene dominerte imidlertid det første kvarteret av andre omgang fullstendig. På stillingen 1–1 traff Harry Wilson traff blant annet stolpen og bommet alene med keeper, mens flere spillere brant en rekke målsjanser. Så skjerpet vertene seg, og det resulterte i to raske scoringer: først et selvmål, så fra straffemerket.

– Det er en kjip måte å tape en fotballkamp på, konkluderte kaptein Jordan Rossiter etter nederlaget.

Kampreferat: Real Madrid U19–Liverpool U19 4–1

– Personlig mener jeg det ikke burde vært straffe, men det er kanskje litt annerledes med europeiske dommere. I England hadde det nok ikke blitt blåst. Jeg må bare lære fra det og innse at vi er i et annet land, for der kommer det alltid til å bli dømt annerledes.

Like før slutt satte innbytter José Carlos Lazo i tillegg inn Madrid-lagets fjerde for dagen, med en lekker lobb over Liverpool-keeper Ryan Fulton, og sørget for at Real Madrid til slutt vant komfortabelt.

– De var ikke best

­– Men når man spiller mot et europeisk topplag, er det slike ting som skjer. De tok bare bedre vare på mulighetene. Jeg tror de ikke hadde flere sjanser, og jeg syntes ikke de var det beste laget. Men de tok godt vare på målsjansene, og det var det som sørget for at de vant kampen, sa han.

Liverpool-juniorene vil bygge videre på noe av det som ble vist i går, mener Rossiter. Laget har i likhet med Brendan Rodgers’ mannskap to kamper igjen – mot Ludogorets på bortebane og Basel hjemme – av gruppespillet, og scouseren tror de røde avanserer til sluttspillet. Hvis Basel ikke slår Real Madrid om tre uker, noe de ikke klarte i første runde, har Liverpool alt i egne hender.

– Gutta var briljante. Vi holdt på ballen, fulgte kampplanen, men klarte bare ikke å sette sjansene i mål. Når vi ser tilbake på oppgjøret, er det mye positivt vi kan ta med oss.

– Jeg tror vi kvalifiserer oss dersom vi vinner de to neste kampene, så vi har alt å spille for. Vi tar bare med oss det positive herfra, så bygger vi videre på det. Selv tror jeg vi klarer å kvalifisere oss.