- Kun mer av det samme

Avisrunden: Ingen bedring etter landslagspausen. Kan ikke bare kan skylde på manglende scoringer, men også et svært rotete forsvar, en svak midtbane og en falmende kaptein.

James Pearce, Liverpool Echo:

«Denne sørgelige sesongen nådde et nytt bunnpunkt i hovedstaden. Istedenfor å drive ut demonene etter deres forrige besøk på Selhurst Park, vartet Liverpool bare opp med nok en feig og sen resignasjon.

Igjen var Liverpool arkitekten i sin egen nedtur. Alle sårene ble påført av dem selv. Da en gjennomvåt Brendan Rodgers gikk mot garderoben etter kampslutt, hadde manageren mye å tenke over, og presset vokser som følge av fire strake tap.

Fjorten usle poeng i løpet av et dusin kamper er Liverpools verste start i ligaen siden 1992/1993-sesongen, da Graeme Souness’ menn tok ett poeng mindre. De er nærmere nedrykksstriden enn topp fire.

Fra å være på svimle høyder under forrige sesongs spennende tittelkamp, har de rødes fall vært hurtig og brutal. Rodgers’ tro på at laget skulle reise seg etter landslagspausen, viste seg å være feil. Alt Liverpool vartet opp med, var mer av det samme.

Det brennende ønsket, lagmoralen og samholdet som fikk dem ut av mange vanskelige situasjoner forrige sesong, er helt fraværende. Troen er ebbet vekk, og lojale supportere begynner å skifte mening. Livet uten Luis Suárez ville alltid bli tøft, men 116 brukte millioner pund i sommer skulle hjelpe til med å fylle tomrommet. Det har ikke skjedd, og man frykter mye av de pengene bare er sløst vekk.

Mangelen på å forberede Suárez-avgangen med et kjøp av en erstatter i verdensklasse er riktignok blitt forsterket av Daniel Sturridges skadeproblemer. Men manglende slagkraft offensivt er bare toppen av isfjellet når det gjelder problemene Rodgers står overfor.

Forsterkningene som var ment til å fikse de defensive svakhetene, som i bunn og grunn kostet Liverpool ligatittelen forrige sesong, har bare lyktes i å gjøre dem enda mer sårbare.

Dejan Lovrens mareritt fortsatte mot et Palace-lag som ikke hadde vunnet siden september. 20-millioner-pund-stopperen skulle være lederen i den bakre rekken, men alt han har gjort er å spre panikk og usikkerhet. Samarbeidet og forståelsen hans med Martin Skrtel eksisterer ikke.

Lovrens grusomme posisjonering bidro til Dwight Gayles utlikning, og så lot han Yannick Bolasie komme seg unna og legge inn til Palace sitt andre mål, signert Joe Ledley. Stakkars Kolo Touré, som igjen måtte se på fra benkplass. Den ivorianske veteranen har ikke fått prøve seg siden den bunnsolide opptredenen på Bernabéu.

Merkelig nok var Alberto Moreno plassert på benken, og i hans fravær slet Glen Johnson voldsomt på venstrebacken. På motsatt side ble også unge Javier Manquillo stadig hengende etter raske Bolasie. Steven Gerrard hadde en ettermiddag han bare må glemme, Philippe Coutinho var ikke å se, og Raheem Sterlings lite fruktbare form fortsetter ettersom han ikke klarte å ta vare på muligheten han fikk ved å spille sentralt i banen.»

Henry Winter, Telegraph:

«Liverpool er nærmere nedrykksplassene enn de er Champions League, og spørsmålene mot Brendan Rodgers blir hele tiden flere. Akkurat som forrige gang, så manglet Liverpool ledere, dynamikk og defensiv organisering. Etter å ha vært så nærme ligatittelen i mai, ligger Liverpool nå 18 poeng bak Premier League-leder Chelsea.

Savnet av Luis Suárez og skadde Daniel Sturridge er klart. Nå som sesongen går inn mot vinterens kalde grep, er Liverpools toppscorere Steven Gerrard og Raheem Sterling – med tre mål i alle turneringer. Men Liverpools sørgeligheter kommer av mer enn mangelen på scoringer.

De defensive problemene som angrepsstyrken skjulte forrige sesong er ikke rettet opp. Liverpools forsvar likner på en samling med ukjente folk, blottet for kommunikasjon og samarbeid.

Javier Manquillo og Glen Johnson ble kjørt av Bolasie og Jason Puncheon. Dejan Lovren er en skygge av lederen han var i Southampton, og hadde en spesielt dårlig ettermiddag. Martin Skrtel kunne fort blitt utvist på grunn av panikken med å håndtere bevegelige Dwight Gayle. Backene sto så høyt at midtstopperne ble dratt til sidene – og det med vonde konsekvenser.

For dem som lenge har beundret Steven Gerrards bidrag, er det trist å se at Liverpool-kapteinen falmer. 34-åringen ser nå ut som en aldrende gladiator som kjemper mot litt for mange. Måten Puncheon dro fra ham på et tidspunkt må ha vært alarmerende å se for Liverpool-fansen.»