- Lagånden og viljestyrken kan heve oss

Brendan Rodgers påpeker at viljestyrken og lagånden igjen blir viktig for Liverpool. Har tro på at han har kvalitet i laget til å heve standarden på spillet mot Real Madrid.

- Det er en meget viktig kamp for oss og selvsagt en stor utfordring for oss. Det fine med denne gruppen er at vi løfter oss til store kamper, uttalte Brendan Rodgers på dagens pressekonferanse på Anfield.

- Vi er ennå ikke på nivå med forrige sesong, og det er det mange årsaker til. Dette er en spesiell kamp og en spesiell turnering for oss. Jeg har stor tro på at vi har spillere i laget som kan heve standarden på spillet mot et strålende Real Madrid-lag.

Liverpool vant den første hjemmekampen mot Ludogorets, men tapte borte mot Basel.

- Våre hjemmekamper er meget, meget viktige for oss. Vi spilte ikke så bra borte mot Basel, men vi burde fått med oss noe fra den kampen. Hjemmekampene i turneringen er en mulighet til å ta poeng.

- Vi spiller ikke så bra som vi har gjort, men det folk kanskje ikke har sett eller fokusert på er viljestyrken og lagånden.

- For tiden er det viljestyrken og lagånden som har gjort at vi har vunnet kamper. I morgen kveld trenger vi det pluss vår kvalitetsfotball. Hvis vi kan gjøre det hjemme, er det et nytt steg mot avansement fra gruppen.

- Det kommer til å bli en meget vanskelig kamp. De har en tropp full av spillere i toppklasse. Cristiano Ronaldo er et spesielt talent. Han er uten tvil den beste spilleren i verden for tiden. Hans utvikling de seneste årene fra å være individualist som scorer til å bli toppscorer kan ses. Hans statistikk er utrolig.

- Vi må legge en plan for laget slik at vi kan skape problemer for Real Madrid. Vi må forberede oss for kvalitetsspillerne de har, men det vil bli som lag, og det er noe vi skal ha fokus på til kampen.

Gareth Bale er ute med skade.

- Gareth Bale er en verdensklassespiller. Han har fantastisk hurtighet og talent. Hvis han ikke spiller, kan det være en fordel for oss.

- Men Real Madrid har en fantastisk tropp. De kan sette inn Isco eller andre spillere, så jeg synes ikke det er en stor fordel om han ikke spiller. Det har en flott tropp, og det vil opplagt sette oss på prøver.

Mario Balotelli har kun scoret ett mål for Liverpool hittil – mot ludogorets.

- Det går bra med ham. Han er selvsagt skuffet etter helgen. Han er en målscorer og ønsker å score mål, men jeg har påpekt overfor ham at han har kommet inn i posisjonene hvor han har misset. Han kommer inn i de områdene, og jeg tror det bare er et spørsmål om tid før han får scoringer.

- Han er en god gutt som jobber hardt. Han har fokus på seg selv og komme seg ut på treningsfeltet, og det er viktig, og han har scoret i store kamper.

- Jeg er sikker på at han vil være ute etter nettkjenning i morgen dersom han blitt tatt ut. Så lenge han kommer til sjanser, er jeg sikker på at han kommer til å score.

Rodgers er klar til å bruke Raheem Sterling mot Real Madrid. Kantspilleren sto bak Liverpools seiersmål mot QPR søndag.

- Raheem har vist opp gjennom årene at han har ferdigheter og kvaliteter til å reprodusere slike prestasjoner. Han er en katalysator, men det var ingen overraskelse å se ham på et slikt nivå.

- Han viste herlig fart, teknikk og hardt arbeid. Det er ingen tvil om at han kan gå til denne kampen slik han har gjort siden jeg kom hit.

Restene av orkanen Gonzalo nådde England tirsdag. Rodgers fikk spørsmål om han er mest bekymret for være eller Real Madrids angrepstrussel.

- Orkanen vil være på banen. Begge lag vil være ute etter å vinne kampen. Begge lag vil jobbe hardt for å ta poeng. Vi ser frem til utfordringen mot Real Madrid.

- Men jeg har også noen spillere i verdensklasse som har store kvaliteter. Det bør bli en fantastisk, spennende kamp. Vi ser frem til den.