- Lallana har overrasket meg

Claus Lundekvam følger nøye Southampton, og også hva som skjer på Anfield. Den tidligere stopperen forteller til liverpool.no hva han mener Adam Lallana kan tilføre Liverpool.

Claus Lundekvam var Liverpool-supporteren som endte opp med å bli legende som spiller for Southampton. Noe bekymret ser han nå at de røde først har snappet opp Rickie Lambert, er linket til Dejan Lovren, og nå synes nærme å sikre seg kapteinen Adam Lallana hos Soton.

Hva vil Adam Lallana kunne tilføre Liverpool?
- Jeg vil ikke si at han er en spiller for troppen, slik som du kan hevde Rickie Lambert vil bli, men samtidig ser jeg på ham som en lignende type som Coutinho. En som kan spille på alle plassene bak en eller to spisser.

Adam Lallana er kaptein for Southampton, hva vil du si om hans lederegenskaper?
- Han har lederegenskaper, men det har likevel vært en mer naturlig prosess hvor han har steget i gradene heller enn at han er en naturlig leder. Han har vært i klubben siden han var ni år gammel og tatt steg for steg, men det går som sagt mer på hans ansenitet og at han er veldig profesjonell. Han går foran som et godt eksempel.

Les også: Enighet om Lallana

Det har tatt tid før han er blitt veldig god?
- Adam Lallana har blomstret for alvor de to siste sesongene. Jeg vil kalle det nesten eventyrlig, han har nådd et nivå jeg personlig ikke trodde han ville oppnå. Han har alltid vært en lovende spiller, med gode tekniske ferdigheter, men jeg trodde aldri han skulle få så mye fart i beina og at han skulle bli så dominerende som han har vært i det siste.

- Adam er en meget intelligent spiller, men Liverpool har allerede spillere som Sturridge, Sterling og Couthino. Jeg vil si han er nokså lik spesielt de to sistnevnte spillerne. Brendan Rodgers vil nok likevel si at en ikke kan ha for mange av slike kreative spillere. Dette er også en type spiller hvor det er dager hvor det meste stemmer, mens det er andre dager hvor det ikke fungerer, og det kan være godt å ha noen å bytte på.

PS: Det vil være et langt intervju med Claus Lundekvam i The Kopite nr.1 2014/15, som vil komme ut i midten av juli.