- Lånesystemet er viktig for oss

Liverpool har lånt ut hele 10 spillere fra sin førstelagstropp for resten av sesongen. Akademisjef Alex Inglethorpe slår fast at lånesystemet er svært viktig for en klubb som Liverpool FC.

Tidligere akademispillere som Andre Wisdom, Joao Carlos Teixeira og Jordon Ibe får alle verdifull førstelagserfaring i spill for henholdsvis West Bromwich, Brighton og Derby denne sesongen.

- Vi har en ønskeliste med klubber og managere som vi mener er svært sterke på å utvikle unge spillere. Det som er viktig når en spiller blir lånt ut, er at han vil være i et miljø der han lærer de samme tingene som vi ville ha lært ham i Liverpool, forklarer Inglethorpe til Liverpoolfc.com.

- Det er nå mange flere klubber i ligasystemet som sverger til en fotballfilosofi og en måte å spille på som er forenlig med utvikling av unge spillere enn det var tidligere, og lånesystemet gir oss muligheten til å utnytte dette.

- En 19 eller 20 år gammel spiller skal ikke skjemmes over at han ikke spiller seg rett inn på Liverpools førstelag, og det er der lånesystemet kommer inn i bildet.

- Dersom unge gutter ikke har særlig sjanse på førstelagsspill en sesong, må de kanskje ut på lån og venne seg til et nytt sted. Dermed får de også mer enn bare U21-fotball på CV'en, noe som kan føre til at manageren ser at de er klare for å få en sjanse, som de kan ta vare på.

- Vi har allerede hatt litt suksess med dette systemet, og vi forventer å høste ytterligere frukter av systemet i årene som kommer.