- Lav selvtillit

Da ti minutter av kampen mot Chelsea var spilt, hadde Emre Can allerede sendt hjemmelaget i føringen. Men ligalederne snudde oppgjøret til blå seier. Manageren erkjenner at selvtilliten ikke er på topp.

– Jeg mener vi fortjente noe fra dette. Vi hadde en god start på kampen. Men de er ligalederne, og de spiller med den selvtilliten av å være ubeseiret, sier Brendan Rodgers til BBC Sport.

Kampreferat og børs: Liverpool–Chelsea 1–2

De røde slapp inn mål på nok en dødball bare fem minutter etter ledermålet. Chelsea viste seg derfra og ut omgangen som det beste laget på Anfield, før Diego Costa klasket inn 2–1 tjue minutter etter sidebyttet.

– Spillerne mine var taktisk gode i kampen. Vi jobbet veldig, veldig hardt med å håndtere det som er et veldig godt lag, forklarer Rodgers.

– Akkurat nå, som man forventer når man ikke vinner kamper, så er selvtilliten litt lav. Vi har ikke scoret i nærheten av så mange mål som vi hadde ønsket eller som vi har hatt de siste årene her, legger han til.

– Men vi må bare fortsette å jobbe, fortsette å fokusere. Det kommer til å snu seg.

Manageren valgte å ta ut Philippe Coutinho og målscorer Emre Can til fordel for Fabio Borini og Joe Allen da 70 minutter av kampen var unnagjort. Etter hvert ble også Mario Balotelli tatt av, mens Rickie Lambert kom inn.

– Måtte skape noe

Liverpool-sjefen forklarer byttene med at han ville ha «forandringer» i kampbildet fordi han syntes Chelsea ikke ble satt på nok prøver defensivt.

– Vi måtte bare prøve noe annet, prøve å skape noe i kampen. Vi satte inn en ekstra spiss sentralt for å ha en annen trussel og for å stresse forsvarsrekken deres. De var gode igjennom hele kampen, og man gjør egentlig bare endringer for å se om man kan forandre kampbildet. Vi lå under, og vi måtte skape noe, sier han.

I tillegg ble Raheem Sterling flyttet og plassert mer sentralt i banen, der han briljerte borte mot Tottenham i august.

– Han ble flyttet inn bak spissene for å hjelpe oss. Da hjelper han oss også når vi må omstille og forsvare oss, noe som er viktig. Noen ganger fungerer det; andre ganger fungerer det ikke. Når man taper, kan man nok si at det ikke fungerte. Men for min del følte jeg at vi måtte gjøre noen forandringer. Kampen begynte å dø litt ut for oss, så det var idéen.

– Klar straffe

Noen få minutter før full tid ropte hele Anfield på hands da Gary Cahill «reddet» en Steven Gerrard-avslutning med armen foran The Kop. Dommeren vinket spillet videre, og Gerrard prøvde forgjeves å få Anthony Taylor til å ombestemme seg. Liverpools manager er ikke i tvil om at de røde ble snytt for en mulighet fra ellevemeteren.

– Det burde vært straffe. Det skal være enkel avgjørelse, og i kamper som denne håper man alltid at slike avgjørelser skal gå med oss, så det er hardt å få den imot seg. Vi er skuffet over resultatet. Spillerne ga alt de hadde, sier han.

Nå er det klart for landskamper og en Premier League-spillepause på to uker. Neste kamp for Liverpool er dermed mot Crystal Palace søndag 23. november.

Håper på Sturridge

Daniel Sturridge bekreftet selv før avspark i dag at han blir klar til den kampen, men Rodgers tør ikke å være like sikker – selv om han krysser fingrene.

– Vi får se. Det har tatt lang tid, så vi håper han er tilbake til den kampen. Dette bør ikke stå om én spiller, men når man har en spiller som ham – et strålende talent som kan utgjøre en forskjell – vil han styrke laget. Det har vi sett tidligere, som for eksempel mot Tottenham. Men akkurat nå er han ikke klar. Vi får se hvordan det går de neste ukene, nå som det er landslagspause.

Nordiren tror, i motsetning til tidligere, at den kommende pausen er beleilig for de helrøde, som står med tre strake tap i løpet av ei uke.

– Kanskje pausen kommer på et godt tidspunkt for oss. Vanligvis har disse landslagsoppholdene kommet på ganske ugunstige tider, hvor rytmen vår har blitt litt ødelagt. Men denne uka har det vært tøft, og vi har hatt noen vanskelige kamper. Jeg har vært fornøyd med noe av det vi har prestert, men dette er en business som krever resultater, og man må vinne kamper. Så nå skal vi se frem mot Crystal Palace-oppgjøret.