- Liker meg i den offensive rollen

Den nye og dypere posisjonen til Steven Gerrard på midtbanen håper Joe Allen å bruke til sin egen fordel. Han skryter også av bredden i spillertroppen.

– Da jeg kom til klubben, var det å spille offensivt på midtbanen noe jeg hadde gjort konstant i to år hos Swansea, forteller waliseren til LFC TV, som legger til at posisjonen også var hans hovedmål i til å begynne med i Liverpool.

Og Allen ligger an til å bli brukt ofte i den offensive midtbaneposisjonen. For mens Lucas er ute av spill med en kneskade, har Brendan Rodgers flyttet kaptein Gerrard ned som foreløpig vikar i ankerrollen.

– Steven har vært strålende for oss. Man hører alltid at toppspillere kan bekle hvilken som helst posisjon, og det er åpenbart slik for Stevie. Han har egenskapene til å gjøre alt mulig. I kampen mot Everton kunne man se hvor sentral og briljant han var.

– Før jeg skadet meg mot Chelsea, fikk jeg noen sjanser i den (offensive) rollen og likte det, så nå gjelder det bare å komme meg tilbake i form og prestere der jeg blir bedt om å spille, og det er jeg glad for, sier han.

I dagens Liverpool-lag kjemper Allen med talenter som Philippe Coutinho og Luis Alberto om en plass i den siste midtbanerollen – ved siden av Jordan Henderson.

– På en måte tror jeg konkurransen blir hardere. Når Lucas i tillegg er skadet og ute av spill i noen uker, er det en posisjon man kan sikte seg inn mot. Konkurransen (om plassene) er alltid steinhard i en klubb som Liverpool.

23-åringen forteller at noe av det viktigste med Rodgers’ spillestil er fleksibilitet, og han skryter hvordan laget har taklet fraværet av flere viktige figurer.

– Jeg tror vi alltid må forvente perioder der spillere er ute med skader. Det var også noe av det positive mot Everton. Vi klarte å vinne så ettertrykkelig med den lange skadelisten vi hadde, noe som er et tegn på kvaliteten vi har i troppen og tilliten vi har til hverandre.