«Liverpool forventer å unngå straff»

Ifølge Daily Telegraph føler man seg sikre på Anfield at man ikke blir straffet for å ha brutt reglene for Financial Fair Play. Liverpool er en av klubbene UEFA vil granske nærmere.

Liverpool skal være en av de klubbene som er kommet med i spill i Europa og som vil bli spesielt gransket av UEFA, vedrørende om de oppfyller kravene til Financial Fair Play. Andre store klubber som vil bli utsatt for det samme er Monaco, Inter og Roma.

Innad i Liverpool, ifølge Daily Telegraph, ser man på dette som rutine og noe en forventet ville skje når man kom tilbake til Champions League.

John W. Henry, eier av Liverpool Football Club, har hele tiden vært en dem som har støttet konseptet med FFP mest, og som har uttrykt ønske om at det må håndheves sterkere.

«Vi har i virkelighet ikke Financial Fair Play, eller folk retter seg i det minste ikke etter det», sa Henry i april. «Jeg skulle så gjerne ønske at UEFA kan, og vil, gjøre det som kan gjøre, men vi får vente å se.»

En årsak til at UEFA vil vurdere Liverpool er et underskudd på £90M over de to foregående regnskapsårene. Klubben vektlegger mye av underskuddet på etterlatende av det skakkjørte eierskapet til Hicks og Gillett, hvor man bl.a. måtte skrive av £39M som følge av feilslåtte planer om å bygge ny stadion i Stanley Park.

Utgifter til ungdomsutvikling og stadion er noe som ikke går under FFP.