- Må skjerpe oss

I går kveld fikk Chelsea bare med seg ett poeng fra Maribor i Slovenia, og Branislav Ivanovic sier det er «umulig» å seire på Anfield dersom de spiller på samme måte kommende lørdag.

– Dette var selvfølgelig en advarsel til laget, og det kommer godt med. At det er en oppvekker, er noe av det mest positive vi fikk ut av kampen. Vi ble påminnet om å ikke bli for selvgode. Vi kan ikke bare slappe av, men vi må lære fra samtlige kamper, forklarer den målfarlige Chelsea-forsvareren.

Han spilte hele Champions League-kampen mot Maribor, og innrømmer at manager José Mourinho var forbannet da han pratet med laget etter den første omgangen, som var målløs. Chelsea spolerte muligheten til å ligge seks poeng foran gruppetoer Schalke med to poeng igjen å spille.

Les også: Uavgjort i generalprøven

– I pausen fortalte han oss akkurat hva han ønsket i andre omgang: å vinne kampen. Og vi forsøkte det. Vi burde ha avgjort gruppa vår i går kveld, men nå er det for sent. Vi får vi heller bare se frem mot de neste kampene i Champions League, sier han.

– Når vi går avslappet inn til en fotballkamp, og når vi ikke presterer eller spiller med intensitet i samfulle minutter, sliter vi med å få resultatene vi ønsker. Vi er nødt til å være smartere.

– Ikke slitne

Spillerne var tilbake i London tidligere i dag, og allerede om to døgn skal de ta fatt på Liverpool i nordvest. Laget har en lett treningøkt i formiddag, før de får en ordentlig gjennomkjøring i morgen. Deretter går turen til Liverpool. Ivanovic er ikke bekymret for at den korte hviletiden svekker de blå, men er klar på at innstillingen og prestasjonen må forbedres kraftig dersom de tre poengene skal bli med hjem til hovedstaden.

– Vi har fortsatt to dager på å restituere, noe som er helt normalt. Det er ikke akkurat den første gangen vi har gjort dette. Vi er profesjonelle, og vi har mye å gjøre for å bli klar til oppgjøret. Vi vet hvordan vi må prestere for å ta poengene mot Liverpool på bortebane. Dersom vi spiller på samme måte mot Liverpool som vi gjorde mot Maribor, vet vi at det blir umulig å vinne, mener han.

– Dette er en av de viktigste kampene for oss. Man må alltid ha litt ekstra motivasjon til slike kamper, så det handler ikke om å være slitne.

Liverpool mot Chelsea sparkes i gang på Anfield lørdag klokka 13.45.