- Må være tålmodige

I morgen kveld er det vinn eller forsvinn for Liverpool i Champions League. Alle er veldig spente før skjebnekampen, erkjenner manageren, men han mener rødtrøyene spiller best når de er presset.

 – Vi vet godt hva vi må gjøre, og det blir nøkkelen vår. Vi trenger ikke å spille for en uavgjort; vi er nødt til å vinne kampen. Dette er et lag som er på sitt beste når de må angripe. Og det er det vi ønsker å gjøre tirsdag kveld, sier Brendan Rodgers.

Basel vant hjemmekampen tidligere i høst, og sveitserne vet de avanserer til sluttspillet dersom de ikke taper på Anfield i morgen. Formen er det heller ikke mye i veien med: Bortsett fra et nederlag for Real Madrid står laget med tolv mål og fire seire på sine fire siste. I generalprøven banket de Luzern på bortebane.

– Dette er målet vårt

Liverpools manager husker godt hvordan Steven Gerrard sendte de røde videre i turneringen mot Olympiakos for ti år siden, og han påpeker at det også denne kampen kan bli en skikkelig tålmodighetsprøve.

– Helt klart, for Basel er et veldig godt lag. De har vist det ved å slå storklubber en rekke ganger de siste årene, forklarer han – og hinter til at sveitserne har vunnet over lag som Bayern München, Manchester United og Chelsea i denne turneringen tidligere.

– Det blir en stor kveld på tirsdag. Vi må kvalifisere oss. Det var målet vårt i begynnelsen av sesongen. Spillerne er spente, og de ser frem til det. Det samme gjør jeg.

• Les også: Touré: – En kamp for Gerrard

Selv om bare ett poeng ble værende på Anfield etter lørdagens ligakamp, tror Rodgers at rødtrøyene går inn til det svært viktige oppgjøret med økt selvtillit.

– Det var veldig viktig for oss å holde nullen mot Sunderland. Det gir mer selvtillit til spillerne. Vi forsvarte oss bra, vi forsvarte oss som et lag, vi var kompakte i kampen, og vi holdt nullen, sier manageren.

– Vi følte på oss at det kunne ende med at dette ble skjebnekampen, og det har vist seg å stemme. Så vi gleder oss. I tillegg er det viktig at supporterne, som alltid, gir oss god støtte. Men det blir en kveld hvor vi samtidig må være tålmodige.

Seier er det eneste som kan ta Liverpool videre i Champions League. Dersom Basel, som har seks poeng foran de rødes fire, spiller uavgjort eller vinner, går de videre sammen med Real Madrid. Hvis det skjer, og Real Madrid slår Ludogorets, havner Liverpool i Europaligaen om omtrent to måneder. Taper Liverpool samtidig som Ludogorets tar poeng i Madrid, kommer de røde sist i gruppa.

Avspark i kampene, Liverpool mot Basel og Real Madrid mot Ludogorets, er i morgen klokka 20.45.