- Mer komfortabel nå

I de siste kampene har Adam Lallana følt seg bedre enn på lenge. Han tror det store presset ofte kommer som et sjokk på mange av nysigneringene, men sier de føler seg integrerte i klubben nå.

– Det har vært vanskelig. Vi skal ikke unngå å innrømme det, forteller tomålsscoreren mot Swansea på spørsmål om hvordan de nye spillerne har opplevd den første sesongen i nordvest. 

Liverpool har slitt voldsomt etter bortekampen mot Tottenham i slutten av august. I de siste månedene har laget måttet jobbe seg fremover fra nedre halvdel av tabellen, og de er allerede slått ut av Champions League. Men de siste ukene har bydd på en etterlengtet opptur.

Siden laget tapte for Crystal Palace i hovedstaden for drøyt fem uker siden, har Liverpool kun tapt én gang på ti kamper. Det var på Old Trafford tidligere denne måneden.

– Jeg trodde aldri at overgangen fra Southampton kom til å bli enkel. Presset er helt annerledes i Liverpool, og forventingene har vært høyere etter forrige sesong. Det kom kanskje som et lite sjokk for noen av de nye spillerne, men vi har funnet oss til rette nå. Ting stemmer mer som et lag, forteller Lallana til Liverpool Echo.

I går kveld vartet de helrøde opp med en kandidat til sesongens opptreden så langt. Alberto Moreno ga dem ledelsen i første omgang, før to nettkjenninger av Lallana og et selvmål av Jonjo Shelvey sørget for at Gylfi Sigurdssons redusering bare ble et trøstemål.

– Ikke bare flaks

– Spillerne tilpasser seg laget gradvis. Emre Can var briljant, og jeg syntes Moreno og (Javier) Manquillo var veldig disiplinerte. Det er ikke enkelt for dem som kommer fra utlandet, og som i tillegg er unge og ikke snakker språket. Jeg er veldig glade på deres vegne, sier Lallana.

De to scoringene til 26-åringen kom på to veldig forskjellige måter. Først presset han Lukasz Fabianski nok til å klarere i ham, og ballen dalte ned i nettmaskene, så passerte han Swansea-forsvaret og scoret etter en lekker målgivende pasning av Philippe Coutinho.

Saken fortsetter under bildet.

– Folk kan si at det første målet var flaks, men dersom man ikke presser keeperen, får man aldri det målet. Ved den andre scoringen slo Philippe en utsøkt ball til meg, og jeg bare lurte vekk et par spillere og satte ballen ned i hjørnet, beskriver landslagsspilleren.

– Det var godt å score målene, men prestasjonen og seieren var enda viktigere. Jeg syntes vi presset bra. Vi spilte med et overtak i kampen, og vi ble belønnet for det.

Les også: – Mye arbeid bak dette

Seieren gjør at Liverpool nå står med syv av ni poeng i juleprogrammet. Om to dager kommer Leicester på Anfield-besøk, før det blir over ei uke til neste Premier League-kamp. Lallana står fortsatt fast på at hovedmålet for sesongen er å kvalifisere seg til Champions League igjen.

– Dette var et kjemperesultat for oss. I løpet av de to eller tre siste ukene føles det ut som at vi har klart å snu det. Vi har fått med oss resultater, og vi har spilt bedre. Det var noe vi ikke klarte de første tre månedene av sesongen, sier han.

– Mot Arsenal følte vi at det var urettferdig med bare ett poeng. Vi klarte å slå Burnley, og det var viktig at vi vant igjen nå. Vi visste at juleperioden var en god mulighet for oss til å plukke poeng og klarte på tabellen.

– Målet vårt er å avslutte blant de fire beste. Det er der supporterne ønsker å se oss, og det er der vi har lyst til å være. Nå skal vi prøve å gjøre mer av det samme mot Leicester på torsdag.

– Mer avslappet

Lallana har spilt sammen med Coutinho og Raheem Sterling i alle Liverpools fire siste seriekamper. De viste gode tendenser allerede mot Manchester United, og de imponerte flere mot Arsenal uka etter. Etter en mer rotete kamp mot Burnley, der Sterling ble matchvinner, klikket det virkelig for trioen i går. Nå ser den tidligere Southampton-kapteinen frem til flere kamper med den unge angrepsduoen.

– Jeg nyter virkelig å spille sammen med Philippe og Raheem. Jeg har spilt mye i midten. Jeg føler meg mer avslappet og komfortabel der ettersom rollen er litt mer fri. Det ser ut til at manageren har funnet en formasjon som fungerer.

Liverpools nummer 20, som slet mistet åpningen av sesongen på grunn av en kneskade, har scoret fire mål så langt i sin Anfield-karriere. Han står med tolv Premier League-kamper fra start og fire innhopp.