- Mer press på spissene

Verken Mario Balotelli eller Rickie Lambert står med ligamål. Den nye skaden til Daniel Sturridge øker presset på dem betraktelig, mener Jamie Carragher, som er åpen for endringer i forsvaret.

– De har savnet ham skikkelig. Han hadde skadeproblemer også i forrige sesong, men nå er han mye viktigere fordi han er blitt nummer én på topp, forteller Carragher.

Den tidligere Liverpool-stopperen håpet Sturridge-returen skulle blåse nytt liv i de helrøde, særlig fremover på banen. Spissen, som ble matchvinner i seriepremieren, har sett laget sitt bare score åtte Premier League-mål etter at han havnet på skadelisten i begynnelsen av september.

Liverpool har også bare tatt åtte poeng over samme periode, og de bekler ellevteplassen på tabellen når vi nå nærmer oss slutten av november. I går bekreftet klubben at Sturridge ikke vil være tilgjengelig i nær fremtid på grunn av nok en lårskade, og Liverpool Echo meldte at det mest sannsynlig dreier seg om en periode på ytterligere seks uker.

– Det er en enorm nedtur. I løpet av de siste ukene har alle håpet på at ting vil snu så fort han er tilbake, men nå er Brendan Rodgers nødt til å bruke de samme spillerne som har slitt så langt denne sesongen.

– Ville bygge rundt Sturridge

Carragher, som nå jobber som fotballekspert i Sky Sports, sier han tror det tunge ansvaret på skuldrene til Sturridge etter salget av Luis Suárez kan være noe som hjelper til å knekke spissen.

– Det er mer press på at han må prestere og være skadefri – og det bidrar kanskje til at han blir skadet. Rodgers ønsket å bygge angrepsspillet rundt ham på samme måte som han gjorde med Suárez, men ettersom han er så utrolig skadeutsatt, blir det lagt veldig mye mer press og fokus på de andre spissene, som er nødt til å lage målene nå som Sturridge trolig er ute til nyåret.

Rødtrøyene har hittil tegnet seg for fjorten ligamål, men ingen av dem er scoret av spissene. Carragher er bekymret, og han mener manageren må se på andre muligheter hvis Balotelli fortsetter å gå målløs av banen.

Ser etter alternativer

– Jo lenger tid det går uten at noen av dem scorer mål, desto større grunn er det til å se etter noen andre. Så langt har han brukt Balotelli, og Lambert er ikke blitt gitt den samme muligheten. Han har heller brukt som en rotasjonsspiller. Om det endrer seg til helga eller i fremtiden, vet jeg ikke. Men uansett hvem han bruker, så er spissene nødt til å score mål, for ingen av dem har nettet i Premier League denne sesongen.

Bakover har det også vært lite stabilitet å spore på Anfield i høst. Liverpool har bare holdt nullen to ganger i alle turneringer siden sommerferien. Den tidligere midtstoppersjefen etterlyser nye løsninger dersom baklengsmålene fortsetter å renne inn.

– Hittil har førstevalgene på midtstopperplassen vært Dejan Lovren og Martin Skrtel, men laget slipper stadig inn mål. Det er det samme som med spissene: Dersom de ikke gjør jobben, må man begynne å se på andre alternativer, sier han.

– Sakho og Kolo Touré er der, og Rodgers kan kanskje gjøre den endringen mot Crystal Palace. Hvis Liverpool fortsetter å slippe inn mål, må er man som manager nødt til å forandre på ting.